Το θέατρο του παραλόγου στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο

Νέο επεισόδιο δημιουργικής ασάφειας και ακατάσχετου βερμπαλισμού έζησε χθες το δημοτικό συμβούλιο.

Το φαινόμενο «Λύρου», κάνοντας επίδειξη κατάχρησης εξουσίας, που θα τον ζήλευε και ο πρόεδρος Ερντογάν, συνεπικουρούμενος από τον «αδιάβαστο» Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Τσώλο ο οποίος διεκδικεί το ρεκόρ γκίνες να μην τελειώνει κανένα δημοτικό συμβούλιο πριν της 24:00μμ,.. έστειλαν «στο ψυχίατρο» τους τεχνοκράτες συμβούλους της Περιφερειακής αρχής οι οποίοι μάταια προσπαθούσαν να εξηγήσουν το..αυτονόητο.

Η νέα εποχή για την τοπική αυτοδιοίκηση που έχει ξεκινήσει με την ενεργοποίηση των Ενεργειακών Κοινοτήτων, με πολλαπλά εν δυνάμει οφέλη για τους δημότες-πολίτες-αγρότες, θα περίμενε κανείς να αγκαλιαστεί από το σύνολο των φορέων που συμμετέχουν, αφού μόνο όφελος μπορεί να προκύψει εκ του νόμου.

Αυτό που συμβαίνει στα δημοτικά συμβούλια πάντως είναι αδιανόητο και όποιος έχει το κουράγιο να τα παρακολουθήσει σίγουρα θα αισθανθεί ενοχλημένος από το επίπεδο που επικρατεί στην κατά τα άλλα ανώτερη θεσμική «αίθουσα» του Δήμου.

Οι συγκλίσεις και οι συναινέσεις που θα έπρεπε να είναι το ζητούμενο για τη δημοτική αρχή έχουν δώσει τη θέση τους στην αλαζονεία και την αμετροέπεια, υποβαθμίζοντας τον δημόσιο διάλογο σε συζήτηση «καφενείου».

Ενόψει καλοκαιρινής περιόδου θα πρέπει οι διοικούντες, οι οποίοι κλείνουν δύο χρόνια στο τιμόνι του Δήμου ήτοι τη μισή θητεία τους, να αναλογιστούν τί κάνουν λάθος και συχνά πυκνά καταφέρνουν να «ενώσουν» εναντίον τους ετερόκλητους πολιτικά συμβούλους. Για θέματα, που θα έπρεπε οι ίδιοι να υιοθετούν και να οδηγούν με ασφάλεια το δημοτικό «καράβι»..

Η συνεχής επίρριψη ευθυνών στο χθες ή στο δαιδαλώδες γραφειοκρατικό μοντέλο που ανέλαβαν να διοικήσουν δεν τους δίνει άλλοθι. Αντίθετα, απομακρύνουν όλους εκείνους που έβαλαν πλάτη την εκλογή μιας νέας δημοτικής αρχής η οποία έβαλε πολύ ψηλά το πήχη και μέχρι τώρα συνεχώς περνά από κάτω..

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση