Τέλος οι μάσκες! Ανακοινώσεις στις 18:00 από τον Νίκο Χαρδαλιά

Ανακοινώσεις για τις μάσκες θα γίνουν σήμερα το απόγευμα στην καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας. Όπως είχε μεταδώσει και την Τρίτη 22/06/2021 το newsit.gr η επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει σήμερα και με βάση την εισήγησή τους θα γίνουν οι ανακοινώσεις στις 18:00 το απόγευμα στην καθιερωμένη ενημέρωση.

Νωρίτερα μιλώντας στον ΣΚΑΙ η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε ότι μέσα στην ημέρα, αναμένεται η απόφαση των ειδικών για τις μάσκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο οι πλήρως εμβολιασμένοι, όσο και οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας απαλλάσσονται από την υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

Εκτός από την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων κορονοϊού, την απόφαση η άρση του μέτρου να ισχύσει άμεσα και για όλους βάρυνε και το γεγονός ότι είναι δύσκολο να ελεγχθεί ποιος πολίτης έχει κάνει και ποιος όχι το εμβόλιο.

Καταλυτικός είναι και ο παράγοντας τουρισμός και η διευκόλυνση των επισκεπτών στη χώρα μας. Και βέβαια και ο ζεστός καιρός, που από τη μία αποδυναμώνει τη μεταδοτικότητα του ιού, και από την άλλη δυσκολεύει τη χρήση σε υψηλές θερμοκρασίες. Αλλά και οι εμβολιασμοί, καθώς πλέον πάνω από 7,5 εκατ. πολίτες έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση.

Οι επιστήμονες εξετάζουν την άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας ακόμη και από αύριο ή από αυτό το Σάββατο, 26 Ιουνίου.

Ωστόσο οι Επιστήμονες θα απευθύνουν ισχυρή σύσταση οι πολίτες να φορούν τις μάσκες όταν και όπου παρατηρείται συγχρωτισμός, όπως σε πλατείες, σοκάκια, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, γήπεδα κ.α..

Όπως και πέρυσι το καλοκαίρι υποχρεωτική αναμένεται να κριθεί η μάσκα στα ταξίδια με πλοία και αεροπλάνα και άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η υποχρεωτικότητα σε κλειστούς χώρους δεν αίρεται σε αυτή τη φάση, αλλά θα εξεταστεί όταν προχωρήσει περαιτέρω το εμβολιαστικό πρόγραμμα και χτιστεί ένα ικανοποιητικό «τείχος» ανοσίας.

Όπως ανακοινώθηκε, λοιπόν, η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Τετάρτη 23 Ιουνίου και ώρα 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

ΠΗΓΗ: https://www.aerasnews.gr/anakoinoseis-gia-tis-maskes-apo-ton-niko-chardalia-stis-18-00/

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση