Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τέλος και επίσημα το lockdown – Αυτή είναι η εισήγηση της επιτροπής

Την κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας,την κατάργηση της μάσκας όπου δεν υπάρχει συνωστισμός και αλλαγές στην εστίαση,τις παραλίες και τις δεξιώσεις εισηγείται η επιτροπή των ειδικών στην κυβέρνηση.

Μετά από μία πολύωρη συνεδρίαση, οι ειδικοί του υπ. Υγείας εισηγούνται προς την κυβέρνηση το τέλος στην απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση της επιτροπής για τη χρήση μάσκας είναι να καταργηθεί στους εξωτερικούς χώρους, όπου δεν υπάρχει συνωστισμός.

Παράλληλα εισηγείται να μπει τέλος στα υποχρεωτικά self test για τους εμβολιασμένους.

Όσον αφορά την εστίαση η εισήγηση είναι η αύξηση του ορίου των ατόμων ανά τραπέζι σε 10.

Για τις δεξιώσεις, τους γάμους και τις βαπτίσεις τα μέλη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας προτείνουν την αύξηση των παρισταμένων σε 400.

Στο τραπέζι και αλλαγές στις οργανωμένες παραλίες με αύξηση του ορίου στα 120 άτομα ανά 1.000 τετραγωνικά μέτρα.

Τον τελικό λόγο έχει η κυβέρνηση, η οποία θα αποφασίσει από πότε θα ισχύουν οι νέες και τελευταίες ελευθερίες, βάζοντας ουσιαστικό τέλος στο παρατεταμένο lockdown.

Οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές θα γίνουν σήμερα το απόγευμα κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα στις 18:00.

Σήμερα, λοιπόν, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη θα κάνουν τις ανακοινώσεις, τις οποίες περιμένουν με ανυπομονησία οι πολίτες.

ΠΗΓΗ: https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1208517/apagoreysi-kykloforias-telos-kai-episima-to-lockdown-ayti-einai-i-eisigisi-tis-epitropis

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση