Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Εκκενώνεται ο οικισμός Αδάμες – Πέρασε στη Βαρυμπόμπη η πυρκαγιά

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Τραγική η κατάσταση – Τρέχουν να σωθούν οι κάτοικοι – Συνεχείς διακοπές ρεύματος και εκρήξεις – Κάηκαν σπίτια και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Δραματικές είναι οι στιγμές για τους κατοίκους της Βαρυμπόμπης, με το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε από τα βασιλικά κτήματα Τατοΐου να μαίνεται ανεξέλεγκτο.

Λίγο πριν τις 16:30 το απόγευμα δόθηκε εντολή άμεσης εκκένωσης του οικισμού Αδάμες, ενώ ήδη έχουν εκκενωθεί κατασκηνώσεις της περιοχής. Πυροσβεστική και Αστυνομία έχουν δώσει εντολή στους κατοίκους της Βαρυμπόμπης να είναι σε ετοιμότητα για να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Δραματική έκκληση, απηύθυνε ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, μέσω του Open. «Ο θεός να μάς φυλάξει», είπε ο κ. Βρεττός σχετικά με το πώς εξελίσσεται η κατάσταση με την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή και απειλεί, και ανθρώπινες ζωές, ενώ υπογράμμισε ότι «Αν ήταν στο χέρι μου θα ζητούσα την εκκένωση της Βαρυμπόμπης».

Εν τω μεταξύ οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες εκκένωσης των εργοστασίων που βρίσκονται στη βιομηχανική ζώνη της περιοχής προκειμένου να απομακρύνουν τους εργαζόμενους με ασφάλεια.

Από την περιοχή ακούγονται συνεχώς εκρήξεις, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις με αγροτικά μηχανήματα, τις μάνικες στα χέρια και τα εναέρια μέσα να χτυπούν συνεχώς το μέτωπο, έχουν δημιουργήσει ένα τείχος λίγα μέτρα από την «καρδιά» της φωτιάς και ετοιμάζονται να τη χτυπήσουν μαζικά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν καεί κατοικίες και μία στρατιωτική εγκατάσταση.

Νέο μήνυμα απέστειλε στις 16:21 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω τους αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, στους κατοίκους και όσους κινούνται στην περιοχή της Βρυμπόμπης.

Το μήνυμα καλεί τους κατοίκους να κλείσουν πόρτες, παράθυρα και καμινάδες και να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Οι στιγμές για τους κατοίκους είναι εφιαλτικές, με τις πύρινες γλώσσες να απέχουν μόλις μερικές εκτοντάδες μέτρα από τα σπίτια τους. Την ίδια ώρα, βιομηχανικές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή διώχνουν μαζικά τους εργαζόμενους καλώντας τους να κατευθυνθούν προς την Αθήνα.

Στις 15:15 το μεσημέρι της έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Λυκόβρυσης, στο ρεύμα ανόδου, με τις αστυνομικές δυνάμεις να ενημερώνουν τους οδηγούς πως πρέπει να γυρίσουν πίσω.

Ωστόσο, με το μποτιλιάρισμα να δημιουργεί χαοτικές καταστάσεις και τη ζέστη να κάνει ανυπόφορη την κατάσταση, η Τροχαία έδωσε στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η Εθνική Οδός. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αν χρειαστεί οι άνδρες της Τροχαίας δεν θα ξανακλείσουν την Εθνική Οδό. Τα οχήματα παραμένουν εγκλωβισμένα τόσο στην Εθνική Οδό όσο και στους παράπλευρους.

Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, με 104 πυροσβέστες και 30 οχήματα, υδροφόρες των δήμων, 5 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα να προσπαθούν να περιορίσουν το μέτωπο πριν φτάσει σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις αλλά και κατοικίες. Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι φλόγες απέχουν περίπου 300 μέτρα από ορισμένα εργοστάσια της περιοχής, με πυροσβεστικές δυνάμεις να κινούνται προς το σημείο.

ΠΗΓΗ: https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1220650/fotia-stin-varympompi-ekkenonetai-o-oikismos-adames-perase-sti-varympompi-i-pyrkagia

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση