Αιγιαλεία: 910 δενδρύλλια σε χασισοφυτεία – Πάνω από 1,3 εκατ. ευρώ το δυνητικό κέρδος

Σε 910 ανέρχονται τα δενδρύλλια κάνναβης που ξεριζώθηκαν από ρεματιά σε δασώδη και δύσβατη περιοχή της  Αιγιαλείας από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών. 

Ο εντοπισμός  της φυτείας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, είναι αποτέλεσμα μεθοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι αξιοποίησαν κατάλληλα τα ερευνητικά στοιχεία και χθες το πρωί, οργάνωσαν, συντονισμένη επιχείρηση, για την κατάσχεση και εκρίζωση των δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε κρημνώδη δασώδη ρεματιά, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, οργανωμένη φυτεία κάνναβης, αποτελούμενη από 910 δενδρύλλια, ενώ στο χώρο υπήρχε φυσική κάλυψη από βλάστηση.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, δυο άτομα και συγκεκριμένα ένας αλλοδαπός άνδρας και μια Ελληνίδα, σε βάρος των οποίων και ενός ακόμα συνεργού τους, σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας ναρκωτικών, της σύστασης συμμορίας και της βίας κατά δημοσίων υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Πιο συγκεκριμένα, η σύλληψη της γυναίκας πραγματοποιήθηκε τη στιγμή που πότιζε τα δενδρύλλια στο χώρο της φυτείας, ενώ ο αλλοδαπός δράστης, ο οποίος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς κρυμμένος σε χαράδρα, αποπειράθηκε να τραπεί σε φυγή και αντιστάθηκε με λακτίσματα, απωθώντας τους αστυνομικούς.

Στο χώρο της φυτείας, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν πλήθος αντικειμένων ιματισμού και ειδών οικιακής χρήσης, ενώ σε σωματικό έλεγχο που ενήργησαν στους δράστες, βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν δυο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, ενώ το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο θα αποκόμιζαν από την παράνομη δράση τους, εκτιμάται στο 1.365.000 ευρώ περίπου.

Την προανάκριση  και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

ΠΗΓΗ: https://sinidisi.gr/aigialeia-910-dendryllia-se-chasisofyteia-pano-1-3-ekat-eyro-to-dynitiko-kerdos/

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση