ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ Ο Γ.Γ του ΥΠΑΑΤ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΓΙΝΕΤΑΣ

Στην Ιστιαία και στη Λίμνη Ευβοίας βρίσκεται σήμερα από το πρωί ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κ. Μπαγινέτας, καθώς και κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων και ερευνητών επιστημόνων υπό τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Καθηγητή κ. Σ. Χαρουτουνιάν.

Οι ειδικοί Δενδροκομίας και Μελισσοκομίας που συμμετέχουν, έχουν συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Εύβοιας Γ. Κελαϊδίτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής Δ. Βουρδάνο τον Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού Ι. Κοντζιά και τον Δήμαρχο Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας Γ. Τσαπουρνιώτης  και εκπροσώπους  τοπικών φορέων της πρωτογενούς παραγωγής, για τις καταστροφές που προκλήθηκαν, ως συνέπεια των πρόσφατων πυρκαγιών.

Δημιουργείται πλέον μια πρώτη επιστημονική ομάδα αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης στην περιοχή και παροχής οδηγιών διαχείρισης και επιστημονικών συμβουλών, η οποία επιπλέον συνοδεύεται από αντίστοιχη επέκταση της λειτουργίας παροχής υποστήριξης των αγροτών, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1540.

Αντίστοιχες ομάδες επιστημόνων ερευνητών δημιουργούνται και θα επισκεφτούν όλες τις πυρόπληκτες περιοχές. Μετά την ολοκλήρωση των επαφών και καταγραφή των δεδομένων, άμεσα θα πραγματοποιηθεί εκ νέου επίσκεψη διευρυμένου κλιμακίου, για την έναρξη των εξειδικευμένων δράσεων αντιμετώπισης των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς για τους παραγωγούς της περιοχής της Β. Εύβοιας.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση