Φημολογία για υπουργοποίηση του Στρατηγού Κωσταράκου – Τι λέει ο ίδιος

Οργιάζουν οι φήμες τις τελευταίες ώρες για το πρόσωπο που θα κληθεί να πληρώσει τη θέση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας, μετά το σήριαλ με τον Ναύαρχο ε.α. Ευάγγελο Αποστολάκη, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης.

Με δεδομένες τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, όπως του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι η θέση θα πληρωθεί τάχιστα, άρχισαν τα σενάρια.

«Η επιλογή θα είναι ένας άνθρωπος που επιχειρησιακά θα μπορεί να σηκώσει το πολύ μεγάλο βάρος αυτού του πεδίου και ταυτόχρονα η παρουσία του στον δημόσιο βίο θα είναι τέτοια που δεν θα δικαιολογεί την απαξίωσή του ή του να του κολλάνε ταμπέλες από την πρώτη στιγμή που θα ακουστεί το όνομά του για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.

Η φράση «επιχειρησιακά θα μπορεί να σηκώσει το βάρος» – εκτός της σαφέστατης αιχμής προς τον κ. Αποστολάκη που κατά την κυβέρνηση «δείλιασε μπροστά στις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης» – έχει οδηγήσει πολλούς να αναζητούν κάποιον που θα έχει εγνωσμένο κύρος, δεν θα έχει – με την ευρεία έννοια – κομματική ταμπέλα και θα έχει επιχειρησιακή εμπειρία.

Έτσι στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία άρχισε να κυκλοφορεί το όνομα του Στρατηγού ε.α. και επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Μιχαήλ Κωσταράκου. Άλλωστε ο κ. Κωσταράκος έχει διατελέσει Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων υπό διαφορετικές πολιτικές ηγεσίες όλων των κυβερνητικών κομμάτων, ενώ έχει διατελέσει πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ την περίοδο 2015-2018.

Το OnAlert επικοινώνησε με τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ο οποίος μας είπε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία τέτοια πρόταση ή κρούση.

Δεν λείπουν και εκείνοι που στα χαρακτηριστικά που προδιαγράφει η κυβέρνηση για τον συγκεκριμένο υπουργικό θώκο «αναγνωρίζουν» ένα πρόσωπο σαν του νυν Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ωστόσο κάτι τέτοιο – με δεδομένα τα ανοικτά θέματα που υπάρχουν στα σύνορα, αλλά και τις συνακόλουθες αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα έφερνε στο Στράτευμα ενδεχόμενη αποστρατεία του – φαίνεται απίθανο.

ΠΗΓΗ: https://www.onalert.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση