Σαρηγιάννης για κρούσματα κορονοϊού: Θα φτάσουμε τα 5.200 στα τέλη Σεπτεμβρίου

Για τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού στα τέλη Σεπτεμβρίου μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Στην εκτίμηση ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου τα κρούσματα του κορονοϊού θα ξεπεράσουν τα 5.000 παρά το γεγονός ότι σήμερα καταγράφεται μια πτωτική πορεία προχώρησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Όπως είπε, μάλιστα, στον ΣΚΑΪ, ο αριθμός των κρουσμάτων θα φτάσει τα 5.200, με βάση τα ανανεωμένα επιδημιολογικά δεδομένα και μοντέλα.

Ανοδική πορεία προέβλεψε ο κ. Σαρηγιάννης και για τους αριθμούς των ασθενών στις ΜΕΘ και των νεκρών εκτιμώντας ότι στα μέσα προς τέλη του Οκτωβρίου «θα δούμε αποκλιμάκωση».

Από την πλευρά του ο καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για το άνοιγμα των σχολείων και την απειλή της μετάλλαξης Δέλτα. «Θα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα με τη διασπορά του ιού στα σχολεία λόγω της μετάλλαξης Δ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανωλόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, το επόμενο διάστημα αναμένεται να κολλήσουν πολλοί ανεμβολίαστοι ακόμα και κάποιοι από τους εμβολιασμένους, ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να θεωρείται ρουτίνα ο καθημερινός θάνατος 40 συνανθρώπων μας.

ΠΗΓΗ: https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1229996/sarigiannis-gia-kroysmata-koronoioy-tha-ftasoyme-ta-5-200-sta-teli-septemvrioy

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση