Επίθεση με βιτριόλι – Κεχαγιόγλου: «Η Έφη ομολογεί την ενοχή της, ζητά τη μετατροπή της κατηγορίας»

Υπόθεση βιτριόλι:  Άρχισε σήμερα το πρωί της Τετάρτης η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην Καλλιθέα – Το Newsbomb.gr σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν μέσα στην αίθουσα του Δικαστηρίου.

Λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί της Τετάρτης η Ιωάννα Παλιοσπύρου μαζί με τους δικηγόρους τους πέρασε το κατώφλι του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας συγκλονίζοντας το πανελλήνιο με τη δύναμη ψυχής που διαθέτει, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει μετά το βιτριόλι που δέχτηκε από την κατηγορούμενη Έφη Καρακαντζούλα έξω από το γραφείο της στην Καλλιθέα.

Μέσα στην αίθουσα του Δικαστηρίου, η Ιωάννα πήρε τη θέση της, ενώ συνομιλούσε συνεχώς με τους δικηγόρους της, λέγοντάς τους ότι δεν αισθάνθηκε άβολα όταν αντίκρισε τις κάμερες και τους δημοσιογράφους. Αμέσως μετά, ο δικηγόρος της κατηγορούμενης κ. Σάκης Κεχαγιόγλου την προσέγγισε για να της εκφράσει τη συμπαράστασή του και της ζήτησε να μην τον παρεξηγήσει, καθώς μέσα στην αίθουσα κάνει τη δουλειά του.

Ξεκινώντας τη διαδικασία ο πρόεδρος της έδρας φώναξε το όνομα της κατηγορουμένης. «Είναι απούσα κύριε Πρόεδρε», φώναξε ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόγλου. Τότε, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, ανέγνωσε τη γραπτή δήλωση της κατηγορουμένης από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται, στην οποία αναφερόταν: «Επιθυμώ να εκπροσωπηθώ από τους δικηγόρους μου. Σας δηλώνω ότι θα παρευρεθώ στη συνεχεία της διαδικασίας».

Στη συνέχεια ο κ. Κεχαγιόγλου, πήρε τον λόγο, τονίζοντας πως η κατηγορούμενη ζητά ευνοϊκότερη μετατροπή της κατηγορίας της.

«Εκφράζουμε την προσωπική μας συμπάθεια στο θύμα αυτής της επιθέσεως. Η προσωπική και ανθρώπινη πλευρά της υπόθεσης δεν έχει σχέση με τα νομικά. Θεωρώ υποχρέωση μου να εκφράσω στην κ. Παλιοσπύρου τη συμπάθεια μου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και θα βρίσκεται για πολλά χρόνια. Το τι θα πει η κατηγορούμενη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, θα το πει στον οικείο δικονομικά χρόνο», ανέφερε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης Σάκης Κεχαγιόγλου.

Ο ίδιος εξήγησε πως η 36χρονη ομολογεί την πράξη της αλλά ζητά μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. «Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περιστατικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία σου νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπουμενης σωματικής βλάβης», ανέφερε ο κ. Κεχαγιόγλου.

ΠΗΓΗ: https://www.newsbomb.gr/ellada/dikaiosynh/story/1232997/epithesi-me-vitrioli-kexagiogloy-h-efi-omologei-enoxi-alla-zita-ti-metatropi-tis-katigorias

Visited 2 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση