ΚΚΕ για efood: Αποδεικνύεται ο εκτρωματικός χαρακτήρας του νόμου Χατζηδάκη

Το ΚΚΕ πήρε θέση στο ζήτημα που προέκυψε με τους διανομείς της efood και στήριξε απόλυτα τους εργαζόμενους.

«Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι του αντεργατικού τερατουργήματος Χατζηδάκη, οι μεγάλες επιχειρήσεις σπεύδουν να εφαρμόσουν τις διατάξεις του. Πρόσφατο κρούσμα η επιχείρηση-πλατφόρμα “efood”, που, με την απειλή της απόλυσης, μετατρέπει τους διανομείς σε “συνεργάτες-freelancer”, τσακίζοντας ακόμα περισσότερο μισθούς, εργασιακά κι ασφαλιστικά δικαιώματα, ωράρια, μέτρα προστασίας» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Καθημερινά αποδεικνύεται ο εκτρωματικός χαρακτήρας του νόμου Χατζηδάκη, αλλά και η απάτη του υπουργού, ότι δήθεν θα έλυνε τα προβλήματα των διανομέων» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για τις αντεργατικές μεθοδεύσεις στην επιχείρηση-πλατφόρμα “e-food”» και υπογραμμίζει καταλήγοντας:

«Ένας δρόμος υπάρχει. Ο ενωτικός, μαζικός αγώνας των εργαζομένων, μέσα απ’ τα συνδικάτα τους, για να μείνει αυτό το έκτρωμα στα χαρτιά και να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο».

ΠΗΓΗ: https://www.news247.gr/politiki/kke-gia-efood-apodeiknyetai-o-ektromatikos-charaktiras-toy-nomoy-chatzidaki.9358616.html?utm_term=Autofeed&utm_campaign=eb&utm_medium=referral&utm_source=Facebook#Echobox=1631879196

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση