Με επίπληξη τη… γλίτωσε νεαρός που έκανε σεξ με 12χρονη

Με επίπληξη τιμωρήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ένας 21χρονος ο οποίος, πριν τρία χρόνια,  συνευρέθηκε ερωτικά με 12χρονη ύστερα από προτροπή της τελευταίας, στην Κατερίνη. Το περιστατικό σημειώθηκε το 2018 και οι αρχές κινητοποιήθηκαν όταν το κορίτσι έμεινε έγκυος ενώ κατά την προκαταρκτική έρευνα προέκυψε ότι είχε ερωτική εμπειρία από το παρελθόν.

«Τώρα που πάθατε και ταλαιπωρηθήκατε, μάθατε ότι δεν πλησιάζουμε ανήλικη ακόμη και αν θέλει. Να είστε παραπάνω προσεκτικός από εδώ και πέρα. Προσέξτε μη σας δούμε ξανά κατηγορούμενο» ανέφερε σύμφωνα με το grtimes ο πρόεδρος του δικαστηρίου στο κατηγορούμενο στο πλαίσιο του επίπληξης που του επιβλήθηκε αντί ποινής. Μάλιστα του συνέστησε να ζητάει αστυνομική ταυτότητα για να διαπιστώνει την ηλικία από οποιαδήποτε κοπέλα εάν πρόκειται να συνάψει ερωτική σχέση στο μέλλον.

Ο 21χρονος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την κατηγορίας της γενετήσιας πράξης με ανήλικη. Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κατερίνης, παραπέμφθηκε να δικαστεί σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Η πράξη τελέστηκε πριν τρία χρόνια όταν ο ίδιος ήταν 18 χρονών και το κορίτσι είχε κλείσει τα 12.

Η έρευνα των διωκτικών αρχών ξεκίνησε, τον Οκτώβριο του 2019, μετά την αναφορά διευθύντριας Γυμνασίου προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κατερίνης, για τέλεση αξιόποινης πράξης σε βάρος ανήλικης μαθήτριας. Μόλις ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση, ασκήθηκε ποινική δίωξη και ακολούθησε κύρια ανάκριση. Μετά την απολογία του ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Αναφορά από τη διευθύντρια Γυμνασίου

Η Διευθύντρια ενημέρωσε τις αρχές  ότι η μαθήτρια της Β’ τάξης Γυμνασίου δεν μπορεί πλέον να φοιτά στο σχολείο καθώς βρίσκεται σε κατάσταση προχωρημένης κύησης. Η ίδια κατέθεσε ότι πληροφορήθηκε τα παραπάνω από την μητέρα της ανήλικης χωρίς να της αναφέρει τον ερωτικό σύντροφο της κόρης της.

Από την προκαταρκτική εξέταση προέκυψε ότι η μαθήτρια, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2018- 2019, συμμετείχε σε εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης όπου πολλοί ανήλικοι αντάλλασσαν μεταξύ τους γραπτά μηνύματα.  Μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook», από τον Φεβρουάριο του 2018,  ξεκίνησε να συνομιλεί με τον κατηγορούμενο ο οποίος της δήλωσε ανεπιφύλακτα ότι ήταν ενήλικος.

Η προφορική και διαδικτυακή τους επαφή συνεχίστηκε έως ότου ο κατηγορούμενος εξέφρασε στην ανήλικη την πρόθεση του να τη συναντήσει και εκείνη δέχτηκε.  «Καθόσον επιθυμούσε και αυτή με τη σειρά της, την επιτόπια συνάντηση με τον κατηγορούμενο, προφανώς αισθανόμενη ερωτική έλξη από αυτόν» όπως αναγράφεται στο κατηγορητήριο.

«Αρχικά παρακολουθούσαν ταινίες και σε μεταγενέστερες συναντήσεις η ανήλικη του πρότεινε να έλθουν σε σαρκική επαφή και ερωτική συνεύρεση, καθόσον ήδη είχε ολοκληρωμένες  ερωτικές σχέσεις με διάφορους νεαρούς και συμμαθητές της. Εντοπίστηκαν άπαντες βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου παρά την προηγούμενη προτροπή της ανήλικης και τη συναίνεση της για ολοκλήρωση της ερωτικής τους επαφής» αναγράφεται στο κατηγορητήριο.

Ο κατηγορούμενος ήλθε σε ερωτική επαφή με την 12χρονη έως και τον Οκτώβριο του 2018 οπότε και διέκοψε την μεταξύ τους ερωτική επαφή.

12χρονη με ερωτική εμπειρία

«Ακολούθως, η ανήλικη συνέχισε την εξεύρεση ερωτικών συντρόφων, πάντα μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο, και συναντήθηκε με αρκετούς νεαρούς της Κατερίνης και Θεσσαλονίκης και μάλιστα έως ότου εμφανίστηκαν οι πρώτες ενδείξεις της κύησης της ανήλικης […],από έτερο βέβαια σύντροφο και όχι τον ήδη κατηγορούμενο» αναγράφεται στο παραπεμπτικό βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου.

Το 2020, η ανήλικη κατέθεσε συμπληρωματικά ότι διατηρούσε πλήρεις ερωτικές σεξουαλικές επαφές από μικρή ηλικία, πάντα κρυφά από τη μητέρα της. Είπε ότι με τον κατηγορούμενο διατήρησε ολιγόχρονη αλλά συνεχή ερωτική συνεύρεση όπως βέβαια και το επίδικο χρονικό διάστημα, χωρίς βέβαια να καταθέσει ότι ασκήθηκε πίεση εκ μέρους του, αφού και η ίδια επιθυμούσε την επαφή μαζί του.

Σύμφωνα με την έκθεση πραγματογνωμοσύνης από Κλινική Ψυχολόγο, η ανήλικη είχε πλήρη γνώση και συνείδηση των πράξεων της. Ακολούθησε τον κατηγορούμενο αφού προηγουμένως η ίδια τον εντόπισε μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και στη συνέχεια χωρίς καμία πίεση εκ μέρους του ή άλλου ενδοιασμού ή ηθικής αναστολής από την ίδια ήλθε σε ερωτική συνεύρεση επί μακρόν. Ανέφερε μάλιστα ότι είχε εμπειρία από το παρελθόν.

«Ο κατηγορούμενος δεν αρνήθηκε, αλλά αποδέχτηκε το γεγονός της συνάντησης του με την ανήλικη αλλά και της ερωτικής τους συνεύρεση πέραν της μιας φοράς, κάτι το οποίο αρχικά θεώρησε ως φυσικό ή φυσιολογικό, χωρίς να γνωρίζει ότι απαγορευόταν η τέλεση παρόμοιων ασελγών πράξεων. Πράγμα το οποίο κρίνεται επίσης θεμιτό λόγω και του νεαρού της ηλικίας του αλλά κυρίως λόγω της έλλειψης γενικότερων γνώσεων και παιδείας» σημειώνεται στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

Πηγή: in.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση