Τραγωδία: Νεκρός ένας άνδρας από τον φονικό σεισμό στην Κρήτη

Σεισμός στην Κρήτη: Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τον σεισμό που έπληξε το πρωί της Δευτέρας το νησί της Κρήτης.

Τραγωδία στην Κρήτη. Σύμφωνα πληροφορίες του Newsbomb.gr ένας συνάνθρωπός μας έχασε τη ζωή του από τον σεισμό που σημειώθηκε στην Κρήτη το πρωί της Δευτέρας. O άτυχος άνδρας ήταν εργάτης και τη στιγμή του σεισμού έκανε εργασίες στον ιερό ναό του οποίου κατέρρευσε ο τρούλος.

Λίγο μετά τη δόνηση των 5,8 ρίχτερ έγινε γνωστό ότι υπάρχουν δύο εγκλωβισμένοι σε Αρκαλοχώρι και Πατσίδερο. Τελίκα πριν λίγα λεπτά έγινε γνωστό ότι ο ένας εκ των δύο ανθρώπων που είχαν εγκλωβιστεί υπέκυψε στα τραυματά του.

Σημειώνεται ότι στο νησί μετέβη κατευθείαν κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με C130 για συνδρομή σε απεγκλωβισμούς, ενώ επιπλέον κλιμάκιο αρμοδίων υπουργών θα μεταβεί εντός της ημέρας για να αυτοψία ζημιών στα χωριά της περιοχής που επλήγησαν από τον σεισμό (Αρκαλοχώρι κλπ).

Σεισμός στην Κρήτη: Μεγάλες ζημιές σε κτήρια

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Μανώλη Φραγκάκη στο Newsbomb.gr, οι καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου είναι σημαντικές και αφορούν κτίσματα, ναούς αλλά και στύλους της ΔΕΗ που έχουν υποχωρήσει. «Έχουν πέσει στύλοι της ΔΕΗ, έχουν πέσει τοιχία, έχουν πέσει ετοιμόρροπα κτήρια» είπε ο Μανώλης Φραγκάκης στο Newsbomb.gr.

Σημαντικές ζημιές σε δίκτυα ύδρευσης αλλά και κτίσματα καταγράφονται, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων, Μανώλη Κοκοσάλη, στην ευρύτερη περιοχή της διοικητικής περιφέρειάς του. Τα σχολεία έχουν εκκενωθεί, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει έλεχγος για την κατάσταση των κτιρίων των σχολικών μονάδων. Επί ποδός βρίσκονται όλες οι Αρχές, εστιάζοντας στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου όπου καταγράφονται σημαντικές ζημιές και καταρρεύσεις ναών.

Σεισμός στην Κρήτη: Με απόφαση αντιπεριφερειάρχη κλείνουν όλα τα σχολεία της ΠΕ Ηρακλείου

Λίγο μετά τις 10:45 έγινε γνωστό ότι κλείνουν με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Νίκου Συριγωνάκη, όλα τα σχολεία της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, Λύκεια και κάθε σχολική δομή στα όρια της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου κλείνουν, μέχρι να εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση.

Σεισμός στην Κρήτη: Στον… χορό των ρίχτερ το νησί

Τη σεισμική δόνηση των 5,8 Ρίχτερ έχουν ακολουθήσει και άλλες σεισμικές δονήσεις, μεγάλης έντασης.

Λίγο μετά τις 10:30, νέος ισχυρός μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ καταγράφηκε στην Κρήτη το πρωί της Δευτέρας 24 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά του Ηρακλείου.

ΠΗΓΗ: https://www.newsbomb.gr/ellada/seismoi/story/1236841/tragodia-nekros-enas-andras-apo-ton-foniko-seismo-stin-kriti

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση