Γεμίζουν με ανεμβολίαστους οι ΜΕΘ – Φτάνουν σχεδόν στο 90%

Ανεμβολίαστοι κατακλύζουν τις ΜΕΘ – Στο «κόκκινο» η Βόρεια Ελλάδα, συμφόρηση στα νοσοκομεία – Από τους 332 διασωληνωμένους, οι 296 είναι ανεμβολίαστοι – «Καμπανάκι» από τους ειδικούς για περισσότερους εμβολιασμούς

Ανεβαίνει το ποσοστό των ανεμβολίαστων που εισάγονται στις εντατικές, όπως αποδεικνύεται και από τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση, από τους 332 διασωληνωμένους, οι 296 είναι ανεμβολίαστοι, η συντριπτική πλειονότητα δηλαδή.

Το ποσοστό που αντιστοιχεί στους ανεμβολίαστους συγκεκριμένα είναι 89.16%.

Το «καμπανάκι» για τη διενέργεια περισσότερων εμβολιασμών κρούουν οι ειδικοί, τη στιγμή που δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν αμφιβολίες ή ασπάζονται τις θεωρίες συνωμοσίας των «ψεκασμένων».

Ενώ οι χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών και η πτώση της θερμοκρασίας θα θέσει νέους όρους στην εστίαση, καθώς η διασκέδαση θα γίνεται σε εσωτερικούς χώρους, η διασπορά του ιού διευκολύνεται. Υπό αυτές τις συνθήκες, η θωράκιση απάνενατι στην νόσο Covid κρίνεται επιτακτική ανάγκη.

Τα προνόμια για τους εμβολιασμένους, την ίδια ώρα, θα γίνουν εμφανώς αντιληπτά καθώς η είσοδος στα περισσότερα κέντρα θα απαιτεί πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Η αγωνία, όμως, για τις εικόνες συμφόρησης στα νοσοκομεία δεν έχει απομακρυνθεί, καθώς το παράδειγμα της Βορείου Ελλάδας, με τις γεμάτες ΜΕΘ, μπορεί να γίνει και σε άλλες περιοχές ορατό.

Σε όλο τον κόσμο οι λοιμωξιολόγοι διατρανώνουν την ανάγκη προστασίας από τον ιό, μέσω εμβολιασμού, και ενώ η επέλαση της ινδικής μετάλλαξης έχει οδηγήσει στην ανάφλεξη του κορωνοϊού.

Παράλληλα, σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει η τρίτη δόση που έχει αρχίσει να γίνεται σε όλο τον κόσμο σε ειδικές ομάδες ώστε ο κορωνοϊός να συναντήσει τείχος ανοσίας.

Το στοίχημα είναι, πάντως, η διατήρηση της ομαλότητας στα νοσοκομεία και η θωράκιση απέναντι στην ανάφλεξη του κορωνοϊού μέσα στους χειμερινούς μήνες.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση