Οι «παλαβοί» που φοβίζουν τον Χρυσοχοΐδη

Ο απελθών από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης ησυχάζει τούτο τον καιρό, δεν κρατά κακίες, ούτε μεμψιμοιρεί. Γνωρίζει τις κακοτοπιές της πολιτικής και έτσι δεν εχθρεύεται κανέναν, παρά μόνο παρακολουθεί τις εξελίξεις και παρατηρεί εκ του σύνεγγυς την εξελισσόμενη κοινωνική διεργασία. Εκτιμά λοιπόν ότι η κοινωνία συνεχίζει να ζει μέρες ανασφάλειας για το μέλλον. Θεωρεί ότι ο φόβος για τα μελλούμενα έχει φωλιάσει στην κοινωνία, είναι το κυρίαρχο συναίσθημα, όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Και ακόμα, κατά τον ίδιο, το αίτημα για δικαιοσύνη επικρατεί, εξελίσσεται σε πάνδημο αίτημα. Επιπλέον δεν κρύβει ότι οι «παλαβοί», όπως χαρακτηρίζει τον ευρύ κύκλο των συνωμοσιολόγων, των αντιεμβολιαστών και άλλων, διεκδικούν έκφραση και εκπροσώπηση. Τους περιγράφει ως μια παγκόσμια ασθένεια, ικανή να διαβρώσει και να προσβάλει τις θεσμικές δημοκρατικές δομές ακόμα και ισχυρών κρατών, όπως απέδειξαν τα γεγονότα στις ΗΠΑ κατά τη διαδικασία μετάβασης της εξουσίας από τον Τραμπ στον Μπάιντεν.

Στη βάση των παραπάνω διαπιστώσεων προβλέπει και προειδοποιεί ότι η Ακροδεξιά και το έγκλημα θα βρουν πεδία δράσης και ανάπτυξης προσεχώς. Γι’ αυτό και πιστεύει ακράδαντα ότι η χώρα έχει ανάγκη από ισχυρές και ικανές κυβερνήσεις να χειριστούν δύσκολες καταστάσεις τα προσεχή χρόνια.

Πηγή:  tovima.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση