ΕΛΑΣ: 30χρονος εκβίαζε 15χρονη μαθήτρια με γυμνές φωτογραφίες

ΕΛΑΣ: Ένας 30χρονος, ο οποίος εκβίαζε 15χρονη μαθήτρια μέσω της δημοσίευσης γυμνών φωτογραφιών της στα social media, συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αθήνα.

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκε πλήθος φωτογραφιών και βίντεο με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Έτσι, ο 30χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Από την έρευνα προέκυψε ότι είχε γνωριστεί μέσω διαδικτυακής εφαρμογής με 15χρονη μαθήτρια από την Αθήνα, την οποία έπεισε να του στείλει φωτογραφίες και βίντεο ερωτικού περιεχομένου. Στη συνέχεια, άρχισε να την εκβιάζει ότι εάν δεν ενδώσει σε αυτά που της ζητάει, τότε θα δημοσιεύσει το υλικό στο Facebook και στο Instagram, με σκοπό τη διαπόμπευσή της. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο συλληφθείς πρόλαβε να δημοσιεύσει φωτογραφίες της 15χρονης στο Instagram.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 30χρονος δηλώνει άνεργος, ενώ στο παρελθόν είχε εργαστεί ως εμποροϋπάλληλος. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια από το σπίτι του στην Αθήνα θα αποσταλούν στα αρμόδια Τμήματα της Διεύθυνσης και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνίασε ακόμα τρεις υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων, με πρωταγωνιστές έναν 75χρονο συνταξιούχο και δύο ανέργους, ηλικίας 21 και 27 ετών.

Η Αστυνομία εξέδωσε την παρακάτω σχετική ανακοίνωση:

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκαν 4 υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Συνελήφθη ημεδαπός και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκαν σε βάρος ακόμη τριών ημεδαπών

Από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, εξιχνιάστηκαν (4) υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, για τις οποίες σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ημεδαπού και δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος ακόμη τριών ημεδαπών.

Η διερεύνηση της δεύτερης υπόθεσης, ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ανήλικης, σύμφωνα με την οποία άγνωστος δράστης παραποίησε φωτογραφίες της και με την απειλή δημοσιοποίησής τους, απέσπασε πλήθος φωτογραφιών της με ευαίσθητο περιεχόμενο τις οποίες δημοσιοποίησε σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Τέλος, για την τρίτη και τέταρτη υπόθεση, αξιοποιήθηκαν πληροφορίες του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου κατά της Εκμετάλλευσης Παιδιών (National Child Exploitation Coordination Center), σύμφωνα με τις οποίες χρήστες του διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, κατέχουν και διακινούν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Ακολούθησε ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και ψηφιακών δεδομένων, κατά την οποία εντοπίστηκαν επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη στη χώρα μας.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Στη συνέχεια από την προανάκριση και κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, γνωστοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκομένων ατόμων και οι οικιακές συνδέσεις διαδικτύου τους, ενώ εξακριβώθηκε και ο τόπος κατοικίας τους.

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες των εμπλεκομένων, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (4) σκληροί δίσκοι, (5) κινητά τηλέφωνα, (2) κάρτες sim και φορητή συσκευή αποθήκευσης.

Από τις επιτόπιες ψηφιακές έρευνες που διενεργήθηκαν στα ψηφιακά πειστήρια, για την πρώτη υπόθεση βρέθηκαν πλήθος αρχείων (φωτογραφιών και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων, πράξεις για τις οποίες συνελήφθη ημεδαπός εντός των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ στις άλλες τρεις υποθέσεις ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τριών ημεδαπών και ακολουθήθηκε η τακτική διαδικασία, διότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στα αρμόδια Τμήματα της Διεύθυνσης και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Οι δικογραφίες τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκαν σε βάρος των άλλων τριών ημεδαπών, υποβλήθηκαν με την τακτική διαδικασία στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

ΠΗΓΗ: https://www.newsbomb.gr/ellada/astynomiko-reportaz/story/1239533/elas-30xronos-ekviaze-15xroni-mathitria-me-gymnes-fotografies

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση