Οικονόμου: Από το Σάββατο τα νέα μέτρα για την άρση των περιορισμών στους εμβολιασμένους

«Σήμερα, στη Βουλή, οι βουλευτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια μέρα ιστορική, καθώς θα κληθούν να ψηφίσουν μια συμφωνία, η οποία αναβαθμίζει γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά τη χώρα μας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι η ελληνογαλλική συμφωνία αποτελεί το πρώτο βήμα για τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης. «Μια συμφωνία με τη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη της περιοχής. Μια συμφωνία που έχει δημιουργήσει βέρτιγκο στην Τουρκία», συνέχισε προσθέτοντας πως η συμφωνία είναι «ένα τόσο μεγάλο, ένα ιστορικής σημασίας μήνυμα, που καμία επικοινωνιακή κατάσταση δεν μπορεί να τη σκεπάσει, ακόμη κι αν πρόσκαιρα μπαίνει και αυτή δίπλα της στην ατζέντα».

Όπως σημείωσε, η συμφωνία αυξάνει το γεωπολιτικό αποτύπωμα της χώρας μας, εμπεδώνει τον ρόλο της στην Ανατολική Μεσόγειο και «όλοι σήμερα, στη Βουλή, πρέπει να την προσεγγίσουν ανάλογα με την κρισιμότητά της, το μέγεθος και τη σημασία που έχει για την πατρίδα και τους πολίτες».

Σε ό,τι αφορά την άρση των περιορισμών στους εμβολιασμένους στις «κόκκινες» περιοχές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από το Σάββατο διότι χρειάζεται ένα διάστημα για να βγει και να δημοσιευθεί η σχετική ΚΥΑ.

«Από την ώρα που λέμε ότι ο εμβολιασμένος είναι θωρακισμένος απέναντι στη νόσηση ή ακόμα κι αν νοσήσει είναι θωρακισμένος απέναντι στη βαριά νόσηση, από την ώρα που βλέπαμε ότι τα τοπικά lockdowns -στην ουσία- δεν συνεισέφεραν πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα στη γενικότερη επιδημιολογική εικόνα, κρίθηκε -και σωστά- ότι εδώ που είμαστε τώρα, μ’ ένα ποσοστό του πληθυσμού πάνω από 70% εμβολιασμένο, αυτοί που έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να πάρουν πίσω τη ζωή τους, στην πληρότητά της. Το δικαιούνται, διότι συνέδραμαν την πολιτεία και την κοινωνία στη συνολική προσπάθεια της ανοσίας απέναντι στον κορονοϊό και διότι έπραξαν αυτό είπαμε, να εμβολιαστούν», τόνισε συμπληρώνοντας πως η επιδημιολογική εικόνα που υπάρχει τώρα, ο αριθμός και το ύψος των εμβολιασμένων οδήγησαν την επιτροπή να εισηγηθεί και την κυβέρνηση να υιοθετήσει αυτήν την εισήγηση.

«Πάμε σε μία περίοδο που χειμωνιάζει. Σιγά σιγά ο κόσμος θ’ αρχίσει να μαζεύεται μέσα στα μαγαζιά. Εκεί, έτσι κι αλλιώς υπάρχουν οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους. Δηλαδή, στην ταβέρνα, στο μπαρ, στο εστιατόριο, στον κλειστό χώρο, ο ανεμβολίαστος δεν θα μπορεί να μπει. Ισχύει το πλαίσιο των άλλων μέτρων. Οπότε, δεν έχει νόημα να λες στον εμβολιασμένο ότι μπορείς εκεί να μπεις μέχρι τις δώδεκα, δεν μπορείς από τις δώδεκα και μετά», επεσήμανεο κ. Οικονόμου και υπογράμμισε: «Δεν τελειώσαμε με τον κορονοϊό. Είναι εδώ, επιμένει, κι αυτό είναι ένα “καμπανάκι”, κυρίως για όσους είναι ανεμβολίαστοι. Ας κοιτάξουν στις εντατικές, στους διασωληνωμένους, όπου εννιά στους δέκα είναι ανεμβολίαστοι και στις τραγικές απώλειες. Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα και κανονισμοί σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους, οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι για λόγους υγείας. Αυτή είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία, χωρίς αμφιβολία».

Για την αποπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε προειδοποιήσει πριν από δύο εβδομάδες εκ μέρους του πρωθυπουργού ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές, που αναδεικνύουν απόψεις που δεν σχετίζονται με το αξιακό, το ιδεολογικό, το πολιτικό πλαίσιο του κυβερνώντος κόμματος, δεν θα γινόντουσαν στο μέλλον ανεκτές.

«Άλλοι είναι αυτοί που κοιτάζουν προς τα πίσω. Η κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Νέα Δημοκρατία κοιτάζει μπροστά, στην Ελλάδα που αλλάζει. Επαναλήφθηκαν τέτοιου είδους συμπεριφορές, τέτοιου είδους απόψεις και ο πρωθυπουργός ήταν απολύτως συνεπής στην προειδοποίηση που είχαμε κάνει. Στα ζητήματα αρχών, στα ζητήματα αξιών, στα ζητήματα που θολώνουν το μήνυμα, την εικόνα, την αντίληψη της παράταξης για την πολιτική, δεν μπορεί κανείς να κάνει εκπτώσεις», ανέφερε και σημείωσε για τον κ. Μπογδάνο: «Η συζήτηση αυτή για εμάς, με ό,τι συμβολίζει και ό,τι κουβαλούσε, τελείωσε χθες με έναν πολύ καθαρό τρόπο».

«Στον δημόσιο λόγο, πολιτικοί, βουλευτές, υπουργοί, υφυπουργοί, κρινόμαστε όλοι από τη συμπεριφορά μας σωρευτικά, εάν αυτή είναι σύμφωνη με την κατεύθυνση, τις αρχές, τις αξίες, το επίπεδο της παράταξης και του κόσμου που εκπροσωπούμε. Η αντίδραση της κυβέρνησης και του κ. Δένδια ήταν η αντίδραση που έπρεπε να είναι στη Βουλή. Ήταν η αντίδραση που θα έπρεπε να έχει ένας υπουργός του κύρους του κ. Δένδια και, κυρίως, ένας υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη, που εκφράζει αυτήν την αντίληψη και αυτό το ύφος για την πολιτική», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η εικόνα της χώρας αυτά τα δύο χρόνια που κυβερνά ο Κυριάκος Μητσοτάκης -έτσι όπως αποτυπώνεται όχι μόνο στους αριθμούς και στους δείκτες, αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών- δείχνει μία Ελλάδα που αλλάζει, που κοιτάζει μπροστά και δεν αφήνει κανέναν πίσω.

«Κι αυτό φαίνεται όπου και να κοιτάξετε. Στη μείωση της ανεργίας, στην αύξηση της επιχειρηματικότητας, στις μεταρρυθμίσεις, στην εκπαίδευση, στο κύρος της χώρας. Όπου και να δει κανείς, παρά τα προβλήματα, έχουν γίνει μεγάλα βήματα μπροστά. Και τα βήματα αυτά, δεν έγιναν εν κενώ. Έγιναν γιατί ακολουθείται μια πολιτική με ένα συγκεκριμένο ύφος, που ξέρει να ξεχωρίζει τα μεγάλα από τα μικρά. Και αποτυπώνεται αυτό και στην αποδοχή των πολιτών. Η Νέα Δημοκρατία μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά μεγαλύτερη από αυτή που τον κέρδισε στις προηγούμενες εκλογές», επεσήμανε.

«Σε πολλές περιπτώσεις έχει αναδειχθεί το πόσο διαφορετικοί κόσμοι είμαστε με την αξιωματική αντιπολίτευση. Από τη μία, υπάρχουν ακαριαίες αντιδράσεις από τον πρωθυπουργό σε τοποθετήσεις στον δημόσιο λόγο, οι οποίες ηθικά και πολιτικά κινούνται έξω από το αξιακό μας πλαίσιο. Από την άλλη, υπάρχει αδράνεια -να μην πω ενθάρρυνση- σε τέτοιου είδους συμπεριφορές και τοποθετήσεις από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μας είχαν αποκαλέσει κόμμα δωσιλόγων, παράταξη δωσιλόγων, και δεν “άνοιξε μύτη” στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρχε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην προηγούμενη Βουλή που έλεγε ότι η 17 Νοέμβρη είχε ένα όραμα για την κοινωνία και δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να τους πει κάτι. Είναι η διαφορά των αντιλήψεων. Η κυβέρνηση αυτή, η παράταξη αυτή έχει απολύτως ξεκάθαρο από την Ιδρυτική της Διακήρυξη ότι δεν “ψαρεύει” στα θολά νερά ούτε των λαϊκιστών ούτε των ακραίων ούτε των δημαγωγών. Έχει λόγο καθαρό, απευθύνεται στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και η κατεύθυνσή της είναι μία: Δημοκρατία, Ευρώπη, ευημερία και προκοπή για όλους», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

ΠΗΓΗ: https://www.real.gr/politiki/arthro/oikonomou_apo_to_sabbato_ta_nea_metra_gia_tin_arsi_ton_periorismon_stous_emboliasmenous-774832/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&utm_campaign=real.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση