Ναύπακτος: Ο Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Γεωργάτος νέος Μητροπολίτης Καστοριάς

Η τελευταία ημέρα της πενταήμερης τακτικής συνεδρίασης της ολομέλειας της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα είχε Ναυπακτιακό ενδιαφέρον αφού οι εργασίες της αφορούσαν την πλήρωση 5 κενών Μητροπόλεων.

  • Ανάμεσά τους με Ναυπακτιακό ενδιαφέρον η πλήρωση της Μητρόπολης Καστοριάς με τη μία εκ των τριών υποψηφιοτήτων του Πρωτοσύγγελου της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου Αρχιμαδρίτη Καλλίνικου Γεωργάτου. Μία υποψηφιότητα που έχαιρε της στήριξης όπως είναι φυσικό του γέροντά του Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ.Ιεροθέου, αλλά και επιλογή του αρχιεπισκόπου  κ.Ιερωνύμου.

Κατά τη σημερινή εκλογή του τριπρόσωπου για την εκλογή και πλήρωση της εν λόγω Μητροπόλεως, ο Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Γεωργάτος έλαβε 54 ψήφους, ο Πρωτοσύγγελος της Κοζάνης Αρχιμ. Χριστοφόρος Αγγελόπουλος έλαβε 44 και ο Πρωτοσύγγελος της Μητρόπολης Καστοριάς Νικόλαος Γιαννουσάς, αδελφός του Μητροπολίτη Σισανίου Αθανάσιου,ο οποίος είχε και αυτός την ευλογία του Αρχιεπισκόπου με 21 ψήφους.

Η Ιερά Σύνοδος προχώρησε μετά από μυστική ψηφοφορία,στην επιλογή του νέου Μητροπολίτη Καστορίας ο οποίος είναι ο Πρωτοσύγγελος της Ι.Μ.Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Γεωργάτος με 47 ψήφους.

ΠΗΓΗ: nafpaktianews.gr

Αφήστε μια απάντηση