Την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, 6 με 9 το απόγευμα, στο κτίριο Χρυσόγελου στο Μεσολόγγι, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο “ΛΟΓΟΣ – ΡΥΘΜΟΣ – ΜΕΛΩΔΙΑ”
Η σύνθεση της μουσικής και τα βασικά συστατικά της. Ένα εργαστήρι γεμάτο ήχους και αυτοσχεδιασμούς. Ελάτε να μάθετε πώς οι ήχοι γίνονται αυτοσχεδιασμός και πώς αυτός μετουσιώνεται σε μελωδία.
Εισηγητές του εργαστηρίου:
Mounir BrinsiΤραγουδιστής, ντράμερ, συνθέτης.Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αμβούργο, άρχισε να εργάζεται ως μουσικός ενώ παράλληλα σπούδαζε κοινωνιολογία. Έχει περιοδεύσει με Γερμανούς και διεθνείς καλλιτέχνες. Οι ιδέες του πρωτοεμφανίστηκαν στο έργο “Willytown” και στη συνέχεια στο τρέχον διαπολιτισμικό έργο “Weltkapelle Wilhelmsburg”.
Χρήστος Φαρμάκης Συνθέτης – Απόφοιτος της Βασιλικής Ακαδημίας Μουσικής της Δανίας.Γεννήθηκε στη Λάρισα, μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Πρώτα μαθήματα μουσικής και πτυχίο Αρμονίας από το Ωδείο Μπολερό. Πτυχίο Αντίστιξης και πτυχίο Φούγκας από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Πτυχίο και μεταπτυχιακό δίπλωμα Σύνθεσης από τη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής της Κοπεγχάγης. Έχει συνθέσει μουσική για ορχήστρα και για ποικίλα μουσικά και φωνητικά σύνολα. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε πολυάριθμα φεστιβάλ, σε συναυλίες και στο ραδιόφωνο, στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στην Κίνα, στις ΗΠΑ και στη νότια Αμερική.
Για εργογραφία, δισκογραφία και περισσότερες πληροφορίες: https://christosfarmakis.com
Θα ακολουθήσει πρακτική εφαρμογή του εργαστηρίου όπου τον Mounir Brinsi θα πλαισιώσουν οι μουσικοί:Κώστας – Decipher – Βρεττός
Julien Fleurance
Στέφανος – Φίλιππος Διαμαντόπουλος
Χρήστος Φαρμάκης
Ο Mounir Brinsi είναι μέλος της διεθνούς ομάδας “Waav-Kollektiv ” η οποία ιδρύθηκε στο κοινωνικο-πολιτιστικό κέντρο Honigfabrik του Αμβούργου από καλλιτέχνες, με στόχο την κοινή χρήση των γνώσεων τους καθιστώντας την τέχνη τους προσιτή στο κοινό με την μορφή εργαστηρίων και εκθέσεων.
Οι καλλιτέχνες βρίσκονται στην περιοχή μας προσκεκλημένοι του προγράμματος “Οι ρίζες ανοίγουν δρόμους – Roots are Routes” υλοποιώντας την δράση ανταλλαγής “Ήρωες του σήμερα” η οποία επιδοτείται από το Deutsch-Griechisches Jugendwerk / Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας (DGJV-ΕΓΙΝ).
Το εργαστήριο συνδιοργανώνεται με το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου Creative@Hubs (7o εργαστήρι πολιτιστικής βιομηχανίας).
Λόγω των περιορισμών που επιβάλλει το υγειονομικό πρωτόκολλο της πανδημίας, επιτρέπεται η φυσική παρουσία μόνο στους πλήρως εμβολιασμένους και στους νοσήσαντες από Covid-19, με την επίδειξη σχετικών πιστοποιητικών και εγγράφων ταυτοποίησης.