Σήμερα, Παρασκευή Η Εκκίνηση Διάθεσης Του Πετρελαίου Θέρμανσης

Στα 1,13 με 1,15 ευρώ ανά λίτρο γίνεται την Παρασκευή η εκκίνηση διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης.

Η τιμή αυτή αφορά την Αττική, καθώς στην Περιφέρεια θα είναι αυξημένη, σαφώς πάνω από τα 1,20 ευρώ το λίτρο και σε κάποιες περιοχές ακόμη και 1,30 ευρώ το λίτρο.

Οριστικό είναι πλέον ότι η τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης ξέφυγε φέτος. Αύριο Παρασκευή ξεκινάει η διάθεσή του και οι καταναλωτές θα βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Συγκεκριμένα στα 1,13 με 1,15 ευρώ ανά λίτρο γίνεται την Παρασκευή η εκκίνηση διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης.

Η τιμή αυτή αφορά την Αττική, καθώς στην Περιφέρεια θα είναι αυξημένη, σαφώς πάνω από τα 1,20 ευρώ το λίτρο και σε κάποιες περιοχές ακόμη και 1,30 ευρώ το λίτρο.

Πρόκειται για ραγδαίες αυξήσεις, που έρχονται να προστεθούν στην εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου, αλλά και του ρεύματος.

Οι τιμές αυτές για το πετρέλαιο θέρμανσης είναι αυξημένες κατά 45% σε σχέση με πέρυσι και δημιουργούν μια σειρά από προβλήματα σε μονοκατοικίες και πολυκατοικίες.

Την αντίστοιχη περίοδο του 2020 η μέση τιμή διάθεσης του ήταν στα 0,798 ευρώ ανά λίτρο.

Διαμέρισμα 90 τ.μ. στην Αθήνα που καταναλώνει το χειμώνα περίπου 600 λίτρα πετρέλαιο θέρμανσης, θα πληρώσει φέτος 660 έως 690 ευρώ τουλάχιστον, από 470 ευρώ πέρυσι.

Μονοκατοικία στην Βόρεια Ελλάδα που καταναλώνει δύο τόνους πετρέλαιο θέρμανσης θα πληρώσει φέτος 2.200 έως 2.300 ευρώ τουλάχιστον, από 1.560 ευρώ πέρυσι.

Υπενθυμίζεται ότι το οικονομικό επιτελείο διπλασιάζει το κονδύλι του επιδόματος θέρμανσης και επιδιώκει να ενεργοποιήσει την πλατφόρμα myΘΕΡΜΑΝΣΗ το Νοέμβριο, ώστε να δοθεί το ποσό πριν τις γιορτές.

Παράλληλα η ΔΕΠΑ προχωρά σε έκπτωση τουλάχιστον 15% στο φυσικό αέριο, για το σύνολο των οικιακών καταναλωτών, ενώ ξεκίνησε και η έκδοση των επιδοτούμενων λογαριασμών ρεύματος.

Από τον Οκτώβριο οι λογαριασμοί έχουν την κρατική επιδότηση και την έκπτωση.

Το πακέτο είναι στα 500 εκατ. ευρώ, αλλά φαίνεται να μην επαρκεί

ΠΗΓΗ: https://www.agriniosite.gr/simera-paraskeyi-i-ekkinisi-diathesis-toy-petrelaioy-thermansis/

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση