«Καμπανάκι» από Γώγο: Διπλάσιες οι πιθανότητες θανάτου ασθενούς με γρίπη και κοροναϊό

Έκκληση για επίσπευση των εμβολιασμών

Διπλασιάζονται οι πιθανότητες θανάτου ενός ασθενή αν νοσήσει ταυτόχρονα από κορoναϊό και εποχική γρίπη, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Χαράλαμπος Γώγος.

Ο καθηγητής Παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών έκανε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν και έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου καθώς αν κάποιος νοσήσει ταυτόχρονα και από τους δυο ιούς τόσες έχει διπλές πιθανότητες να χάσει τη ζωή του.

«Η επιδημιολογική πίεση από τον κοροναϊό παραμένει σημαντική και αν σε αυτή προστεθεί και η γρίπη, προφανώς και η νοσηρότητα θα αυξηθεί. Παράλληλα, υπάρχει ο κίνδυνος κάποιος να νοσήσει και από τα δύο νοσήματα και σε αυτή την περίπτωση πολλαπλασιάζεται η πιθανότητα να έχει ο ασθενής κακή έκβαση, σχεδόν διπλασιάζεται», ανέφερε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

<<Δεν πρέπει να έχουμε δύο επιδημίες ταυτόχρονα>>

Ο κ. Γώγος επανέλαβε ότι ο κόσμος πρέπει να κάνει και τα δυο εμβόλια, εποχικής γρίπης και κοροναϊού, προκειμένου να αποφύγουμε το ενδεχόμενο να έχουμε δυο επιδημίες την ίδια χρονική περίοδο.

Αναφορικά με την περασμένη χρονιά, ο καθηγητής υποστήριξε ότι αποφύγαμε τα χειρότερα επειδή είχαμε καλύτερη εμβολιαστική κάλυψη για την γρίπη. Παράλληλα υπήρχε η προφύλαξη με τις μάσκες και έτσι καταφέραμε περιορίσουμε σε μεγάλο βαθμό την απλή γρίπη.

ΠΗΓΗ: https://www.parapolitika.gr/ugeia/article/1144836/kabanaki-apo-gogo-diplasies-oi-pithanotites-thanatou-asthenous-me-gripi-kai-koronaio/

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση