Σεισμός ΤΩΡΑ στο Αρκαλοχώρι – Σείστηκε πάλι η Κρήτη

Σεισμός σημειώθηκε στην Κρήτη το μεσημέρι της Παρασκευής – Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης κοντά στο Αρκαλοχώρι

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Κρήτη το μεσημέρι της Παρασκευής, στις 13:11. Το επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, εντοπίζεται στα 5 χλμ νότια – νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10.5 χλμ.

Ο σεισμός στο Αρκαλοχώρι

Σημειώνεται ότι ο σεισμός, έρχεται να προστεθεί στις αλλεπάλληλες δονήσεις που σημειώνονται στο Ηράκλειο τις τελευταίες ώρες και έχουν προκαλέσει εκ νέου ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σημειώθηκαν μέσα σε 40 λεπτά τρεις σεισμοί άνω των 3,5 Ρίχτερ στην περιοχή.

Ο ομότιμος καθηγητής Σεισμολογίας και μέλος της Επιτροπής Σεισμού Κινδύνου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, είχε μιλήσει στο Newsbomb.gr αναφορικά με τη μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της ΚρήτηςΟ κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι «όλοι οι σεισμοί που καταγράφονται από το πρωί της Πέμπτης είναι μετασεισμοί», χαρακτηρίζοντας τους «φυσιολογικούς και αναμενόμενους».

Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, «οι κάτοικοι είναι φυσιολογικό να τους αισθάνονται πιο ισχυρούς, κάτι που τους επιβαρύνει και ψυχολογικά», αλλά σημείωσε πως η όλη μετασεισμική δραστηριότητα «δεν εμπνέει λόγο ανησυχίας».

ΠΗΓΗ: https://www.newsbomb.gr/ellada/seismoi/story/1245472/seismos-tora-sto-arkaloxori-seistike-pali-i-kriti

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση