Συμμορία είχε “ξαφρίσει” καταστήματα στα νότια προάστια – 2 συλλήψεις

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, συμμορία που διέπραττε συστηματικά κλοπές από καταστήματα, κυρίως στα νότια προάστια της Αττικής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, στη Νέα Σμύρνη, ένας 34χρονος αλλοδαπός και μια 38χρονη ημεδαπή, μέλη της εγκληματικής ομάδας. Ο 34χρονος συνελήφθη και για βία κατά υπαλλήλων.

Λίγο πριν, είχε εντοπιστεί στη Νέα Σμύρνη το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η 38χρονη που κατόπτευε την περιοχή, ενώ σε κοντινή απόσταση ο 34χρονος περιεργαζόταν την κεντρική πόρτα καταστήματος ενός υγειονομικού ενδιαφέροντος, κρατώντας στο χέρι του κατσαβίδι.

Και οι δύο ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς, με τον άνδρα να προβάλλει σθεναρή αντίσταση.

Τόσο στην κατοχή του άνδρα, όσο και στο «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο συλληφθέντες από τον Αύγουστο του 2021 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, κινούμενοι με αυτοκίνητο, κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, στις προαναφερθείσες περιοχές, αναζητώντας τα υποψήφια προς διάρρηξη καταστήματα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., μόλις εντόπιζαν το κατάλληλο μαγαζί ο 34χρονος το προσέγγιζε και χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα διαρρηκτικά εργαλεία, παραβίαζε τις κεντρικές πόρτες ή παράθυρα, αφαιρώντας ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα της αστυνομίας έχουν εξιχνιαστεί εννέα περιπτώσεις σε Γλυφάδα, Σαρωνίδα, Ηλιούπολη, Κορωπί, Καλύβια, Παλαιά Φώκαια και Νέα Φιλαδέλφεια.

Τα μέλη της συμμορίας είχαν συλληφθεί και στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΠΗΓΗ: https://www.enikos.gr/society/symmoria-eiche-xafrisei-katastimata-sta-notia-proastia-2-syllipseis/1694246/

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση