Γλυκά Νερά: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έστειλε εξώδικο σε εκδοτικό οίκο

Εξώδικο σε εκδοτικό οίκο έστειλε ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος επειδή το πρόσωπό του εμφανίζεται στο εξώφυλλο του νέου βιβλίου του καθηγητή Θανάση Διαμαντόπουλου.

Το βιβλίο, το οποίο προλογίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφέρεται στην σωφρονιστική πολιτική της Ελλάδας και έχει τίτλο: Θανατική ποινή ή Σωφρονιστική πολιτική;

Ο εκδοτικός οίκος επέλεξε να έχει στο εξώφυλλο τον «Δράκο του Σέιχ Σου» Αριστείδη Παγκρατίδη και τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, που δολοφόνησε τη σύζυγό του στα Γλυκά Νερά.

Σύμφωνα με την εκπομπή “Πρωινό” του ΑΝΤ1, ο συγγραφέας είχε τις αμφιβολίες του για το εξώφυλλο του βιβλίου και ξεκαθάρισε ότι ήταν επιλογή του εκδοτικού οίκου.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έφτασε όμως στο σημείο να ζητήσει από τους δικηγόρους του να σταλεί εξώδικο στον εκδοτικό οίκο ζητώντας να αφαιρεθεί η φωτογραφία του.

Στην εκπομπή μίλησε και ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.  «Ενημερώθηκα από έτερο πρόσωπο για το εξώφυλλο και ενημέρωσα τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Δεν γίνεται να χρησιμοποιείται η φωτογραφία του σε ένα βιβλίο. Δεν ζητάμε την απόσυρση του βιβλίου αλλά την αλλαγή του εξωφύλλου. Να μην υπάρχει το πρόσωπό του. Η έκθεσή του σε ένα βιβλίο χωρίς να τελειώσει μία δίκη, ήταν αστοχία. Πέρα από το νομικό σκέλος, είναι δικαίωμα του να μην θέλει τη χρήση του προσώπου του».

ΠΗΓΗ: https://www.enikos.gr/society/babis-anagnostopoulos-exodiko-se-ekdotiko-oiko-gia-to-vivlio-pou/1696337/

Αφήστε μια απάντηση