Ρομά κάνουν κατάληψη σε κτήμα και σε σπίτι – Τι δηλώνει η καταγγέλουσα

«Δίνουν και παίρνουν» το τελευταίο διάστημα καταγγελίες για τις αντιδράσεις των Ρομά μετά το θάνατο του 20χρονου στην καταδίωξη στο Πέραμα.

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», η κ. Ζωή κατήγγειλε καταπάτηση της περιουσίας της από Ρομά, ενώ ο κ. Βασίλης δήλωσε πως οι κλοπές έχουν πλέον γίνει καθημερινότητα στο Δήλεσι.

«Έχουμε χάσει τον ύπνο μας»

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η κ. Ζωή από τη ΒέροιαΡομά κάνανε κατάληψη στο κτήμα της και σε γειτονικό οίκημα. «Εδώ και 15 με 20 χρόνια έχουν κάνει κατάληψη στο κτήμα μου. Είναι περίπου 20 στρέμματα και έχουν κάνει κατάληψη σε ένα αγροτόσπιτο δίπλα στο κτήμα μου. Δεν μπορούμε ούτε να το νοικιάσουμε, ούτε να το πουλήσουμε. Είναι μία περιουσία χαμένη. Εκείνοι μόλις βλέπουν κάποιον να ενδιαφέρεται για το κτήμα αμέσως επιτίθενται. Έχουν ένα αγροτόσπιτο, το οποίο έχουν καταπατήσει μαζί με την περιουσία μου, αλλά και άλλες. Είναι απρόβλεπτοι.

Ο φόβος για τη δική της σωματική ακεραιότητα αλλά «και των αστυνομικών», όπως δηλώνει, την αποτρέπει από το να κάνει αγωγή και δικαστήριο. Την ίδια στιγμή, ο κ. Βασίλης ανέφερε πως οι διαρρήξεις στο Δήλεσι έχουν γίνει πια καθημερινότητα, ενώ κατήγγειλε και βίαιες συμπεριφορές.

«Στο Δήλεσι έχουμε χάσει τον ύπνο μας με όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα. Κλοπές και βία, όπου χτύπησαν ένα συμπολίτη και κόντεψε να χάσει τη ζωή του. Μπαίνουν στα σπίτια και δεν έχουν ωράριο, αδιαφορώντας για τα πάντα. Έλειψα από το σπίτι μου 1,5 ώρα και το βρήκα διαλυμένο. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε άλλο εδώ», δήλωσε.

Πηγή:  parapolitika.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση