Κοροναϊός – Συναγερμός Στο Μαξίμου Για Την Έξαρση Των Κρουσμάτων – Σε Ανοιχτή Γραμμή Τσιόδρας – Μητσοτάκης

Την ανοδική τους πορεία συνεχίζουν τις τελευταίες μέρες τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια εξέλιξη που όπως είναι λογικό έχει προκαλέσει προβληματισμό τόσο στο κυβερνητικό, όσο και στο επιστημονικό επιτελείο της χώρας μας.

Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν τον Σωτήρη Τσιόδρα να βρίσκεται συχνά στο Μέγαρο Μαξίμου -τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα- προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την εξέλιξη της πανδημίας.

Οι δύο άντρες βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία, καθώς το τέταρτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται προ των πυλών, ενώ οι εμβολιασμοί έχουν «παγώσει».

Είναι πλέον εμφανές πως στην κυβέρνηση επικρατεί έντονη ανησυχία για την έξαρση της πανδημίας, κυρίως στις περιοχές που καταγράφονται μεγάλα ποσοστά ανεμβολίαστων και αναζητεί σχέδιο δράσης διατηρώντας τη λεπτή ισορροπία μεταξύ μεταξύ λειτουργίας οικονομίας – κοινωνίας και της προστασίας του ΕΣΥ.

Έρχεται αύξηση κρουσμάτων – Πότε θα κορυφωθεί το νέο κύμα

Όλα αυτά, τη στιγμή που οι επιστήμονες προβλέπουν νέα αύξηση κρουσμάτων μέσα στον Νοέμβριο. Ενδεικτικά είναι τα όσα λέει ο καθηγητής μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής.

«Θα είναι ένα κύμα το οποίο θα το δούμε να εξελίσσεται μέχρι το Δεκέμβρη, ανάλογο με αυτό που είδαμε στο δεύτερο επιδημικό κύμα πέρσι την αντίστοιχη περίοδο» ανέφερε στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής.

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως «από το τέταρτο περάσαμε χωρίς ανάπαυλα στο πέμπτο κύμα στη χώρα μας και το βλέπουμε να εξελίσσεται πρώτα στη Βόρεια Ελλάδα και στη συνέχεια στις υπόλοιπες περιοχές».

Ο κ. Τσακρής επισήμανε ότι πρόκειται να δούμε αύξηση στα κρούσματα και «περιμένουμε μέσα στο Νοέμβριο να κορυφωθεί αυτό το πέμπτο κύμα».

Ωστόσο ο ίδιος εκτίμησε ότι δεν θα δούμε εικόνες αντίστοιχες του περσινού χειμώνα στη Βόρεια Ελλάδα καθώς όπως εξήγησε μπορεί το ποσοστό εμβολιασμού να είναι χαμηλό αλλά είναι σε κάποια επίπεδα στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο καθηγητής, τόνισε ακόμα ότι τώρα είναι εποχή των κοροναϊών, ξεκινάνε όπως είπε ο καθηγητής με τα πρώτα κρύα τον Οκτώβριο και κορυφώνονται περίπου μέσα στον χειμώνα και συνεχίζονται μέχρι την άνοιξη.

«Είναι πιο μεγάλο το ενδημικό κύμα των κοροναϊών σε σχέση με εκείνο της γρίπης», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι οι γιορτές θα είναι υπό συζήτηση, «αλλά έχουμε ένα σημαντικό ποσοστό εμβολιασμένων που δίνει ανάσα και ελπίδα για το σύστημα υγείας».

«Λογικά θα υπάρχει μια κάμψη προς τα τέλη Δεκεμβρίου, όπως πέρσι και στη συνέχεια είχαμε αναζωπύρωση», δήλωσε ο κ. Τσακρής και τόνισε ότι «ευάλωτες ομάδες έχουν εμβολιαστεί οπότε δεν θα είμαστε κλειστά πάλι για να συνεχίσει η κοινωνία και η οικονομία να υπάρχει όπως σε όλη την Ευρώπη».

Τέλος, ο καθηγητής επισήμανε ότι είναι απαραίτητα και το εμβόλιο της γρίπης και η τρίτη δόση, με προτεραιότητα σε αυτή τη φάση την τρίτη δόση.

Πηγή:

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση