Συγχαρητήρια Θεοδωρικάκου στους αστυνομικούς που συνέλεξαν χρήματα για ζευγάρι ηλικιωμένων, θύματα ληστών

Τα συγχαρητήρια του σε τέσσερις αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, που συνέλεξαν χρήματα για ζευγάρι ηλικιωμένων, οι οποίοι έπεσαν θύματα ληστείας, εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός κάλεσε τους αστυνομικούς στο γραφείο του για να δηλώσει προσωπικά ότι το παράδειγμα τους τιμά όλο το Σώμα, καθώς προχώρησαν σε μια ιδιαίτερη πράξη ανθρώπινης ευαισθησίας, που υπερβαίνει τα καθήκοντα τους.

Οι αστυνομικοί, πριν από μία εβδομάδα περίπου, κλήθηκαν για μια ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού στο Χαλάνδρι, αλλά όταν είδαν την κατάσταση, δεν περιορίστηκαν στα αστυνομικά τους καθήκοντα. Εκαναν έρανο και μάζεψαν χρήματα για να ενισχύσουν τους ανθρώπους που ήταν σε σοκ και απελπισία.

«Είστε το κανονικό, καλό και ανθρώπινο πρόσωπο της Αστυνομίας. Μπράβο», τους είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος τους ζήτησε να του πουν τι ακριβώς συνέβη εκείνη την ημέρα.

Οι δύο από τους τέσσερις αστυνομικούς, επιλήφθηκαν σε ένα περιστατικό κλοπής με τη μέθοδο της απάτης, σε βάρος ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στο Χαλάνδρι και αυτό άνοιξε ένα άλλο κεφάλαιο στη δική τους ζωή και ταυτόχρονα έδωσε μια άλλη διάσταση στην αντίληψη για την αντιμετώπιση κάποιων συμβάντων που έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Η κ. Ελλη και ο σχεδόν κατάκοιτος σύζυγος της έπεσαν θύματα κακοποιών, οι οποίοι αφού τους εξαπάτησαν, μπήκαν στο σπίτι και άρπαξαν 900 ευρώ που είχαν όλα κι όλα από τη σύνταξή τους και ό,τι αντικείμενο αξίας βρήκαν. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, αφήνοντας το ζευγάρι σε απελπισία.

Οι αστυνομικοί, ακούγοντας την ιστορία τους και τα βάσανα που έχουν περάσει οι δυο ηλικιωμένοι, σε συνεννόηση με τους άλλους δύο συναδέλφους τους, έκαναν έρανο στη βάρδια εκείνης της ημέρας και μάζεψαν ένα ποσό που έδωσαν στη γυναίκα. Παράλληλα, περνούν κάθε τόσο από το σπίτι και της συμπαραστέκονται, για να νιώσει ασφάλεια και να ξεπεράσει το σοκ που ένιωσε αυτή και ο ανήμπορος σύζυγος της από την επίθεση των ληστών.

«Μας συγκίνησαν αυτά που μας είπαν», είπε ο επικεφαλής της ομάδας στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. «Ημασταν σε υπηρεσία και μας έδωσε κλήση η Αμεση Δράση το 100, να πάμε σε ένα σπίτι που έχει γίνει κλοπή με τη μέθοδο της απάτης. Εκεί βρήκαμε την κυρία Ελλη. Μας υποδέχτηκε, μας είπε τι έγινε εκείνη την ημέρα και μας αφηγήθηκε και τη προσωπική της ζωή….

Οταν μπήκαν στο σπίτι οι ληστές, ήταν μέσα ο άντρας της ο οποίος έχει κινητικά προβλήματα και διάφορα άλλα προβλήματα υγείας λόγω ηλικίας. Τον άφησε σε μία καρέκλα και αυτοί έκαναν άνω κάτω το σπίτι, βρήκαν τη σύνταξη, ότι άλλο χρηματικό ποσό και διάφορα χρυσαφικά. Ευτυχώς, δεν τον πειράξανε τον άνθρωπο. Από εκείνη την ημέρα μας είχε πει και η κ. Ελλη ότι είναι σε σοκ και επειδή τους είδαμε πως ήταν σε απόγνωση αλλά ταυτόχρονα είχαν και μία υπερηφάνεια ότι θα τα καταφέρουν, μας έκανε να θέλουμε να δείξουμε κάτι παραπάνω».

Συνεχίζοντας την περιγραφή του, ο αστυνομικός είπε: «Πήραμε την πρωτοβουλία σε συνεννόηση με τους προϊσταμένους μας, όλα τα παιδιά της 3ης αλλαγής να συγκεντρώσουμε ένα συμβολικό ποσό, έτσι ώστε να δείξουμε έμπρακτα τη συμπαράσταση μας σε αυτούς τους ανθρώπους που από αυτά που μας είπαν δεν είχαν από κάπου να στηριχθούν».

Και καταλήγοντας ανέφερε ότι η κ. Ελλη τους έχει σαν παιδιά της και τόνισε: «Η αλήθεια είναι ότι μας έχουν δείξει πολλή αγάπη, από την πρώτη στιγμή».

Αναφερόμενος στην περίπτωσή τους, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε: «Πιστεύω πως αυτά τα νέα παιδιά που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΙΑΣ κάνουν μια σπουδαία δουλειά, εργάζονται πάρα πολύ σκληρά για την ασφάλεια όλων μας και αποδεικνύουν ότι μαζί με αστυνομικοί είναι και άνθρωποι ή αν θέλετε για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος. Διότι αυτό που φέρνει το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι ότι εσείς νοιαστήκατε όχι μόνο να είναι ασφαλής η κ. Ελλη και ο σύζυγός της και η οικογένειά της, αλλά να τη βοηθήσετε μέσα από το δικό σας υστέρημα, γιατί περί υστερήματος πρόκειται, κακά τα ψέματα, γνωρίζουμε όλοι την κατάσταση.

»Βάζετε πλάτη για να μπορούν οι άνθρωποι να ξανανιώσουν καλύτερες συνθήκες και προοπτικές. Νομίζω ότι σας έχει σαν παιδιά της, προφανώς, η κυρία Ελλη πολλά, πολλά συγχαρητήρια, γιατί είστε το κανονικό, καλό και ανθρώπινο πρόσωπο της Αστυνομίας. Μπράβο και πάλι μπράβο! Να είστε καλά!».

Πηγή:  iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση