Σκυλόψαρο 500 κιλών και τριών μέτρων έπιασαν στο Ιόνιο

Ένα τεράστιο σκυλόψαρο αλίευσαν Πατρινοί ψαράδες στη θάλασσα του Ιονίου, ανοικτά της Κυλλήνης.

Πρόκειται για ένα τεράστιο σκυλόψαρο αφού το βάρος του είναι 500 κιλά και το μήκος του τρία μέτρα! Τέτοιου είδους σκυλόψαρα, ανοικτά της Κυλλήνης υπάρχουν αρκετά. Κάποια μάλιστα από αυτά έχουν καταφέρει να ανατρέψουν ακόμη και βάρκες.

Στο μεταξύ όπως επισημαίνει σε σχέση με το θέμα Hη περιβαλλοντική οργάνωσς iSea, “υπάρχουν δυο διαφορετικά είδη καρχαριών, το είδος Prionace glauca (BSH), Γλαυκοκαρχαρίας ή Γαλάζιος Καρχαρίας και το είδος Hexanchus griseus (SBL), Εξαβράγχιος, Εξακαρχαρίας ή Γκρίζος Kαρχαρίας.

Το είδος Hexanchus griseus προστατεύεται από το Προεδρικό Διάταγμα 67/1981, και συνεπώς απαγορεύεται η αλίευση του, η εκφόρτωση του και η πώληση του στην αγορά. Το είδος Prionace glauca δεν προστατεύεται. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Συμμαχία Για Συμβίωση ΙΙ» το οποίο υλοποιεί η iSea σε συνεργασία με τo MEDASSET- Ελλάς και το Tμήμα Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο παράχθηκαν τα εξής ενημερωτικά έντυπα που αφορούσαν:

1. Οδηγό Αναγνώρισης Καρχαριών, Βάτων και Χιμαιρών, που περιλαμβάνει χαρακτηριστικά αναγνώρισης, καθεστώς προστασίας, καθεστώς διατήρησης, και βιολογικά χαρακτηριστικά για όλα τα είδη που μπορεί να απαντηθούν στην Ελλάδα (https://bit.ly/3i6LNzr).

2. Οδηγό του Πολίτη για την Προστασία των Καρχαριών, των Βάτων και των Θαλάσσιων χελωνών, που συνοψίζει τη νομοθεσία που διέπει τα παραπάνω είδη και τις ενέργειες που μπορεί να ακολουθήσει ένας πολίτης σε περίπτωση περιστατικού παράνομης αλίευσης, πώλησης ή/και επίδειξης προστατευόμενου είδους (https://bit.ly/3rEEcMS).

Πηγή: thebest.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση