Η «τρομοκρατία» των trolls: «Δολοφονίες χαρακτήρων» με 100 ευρώ!

Ποιοι και πώς στρατολογούν τους «κουκουλοφόρους» του διαδικτύου και πώς οργανώνονται οι επιθέσεις κατά προσώπων στα social media. Ερευνα της Εισαγγελίας Αθηνών για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης πίσω από τις συκοφαντίες και τις απειλές κατά της ζωής πολιτικών. Οι 12 λογαριασμοί από τους οποίους, όπως καταγγέλλει η ειδική γραμματέας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ξεκίνησαν οι επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού και μελών της κυβέρνησης.

Eνας οργανωμένος και ακήρυχτος πόλεμος στο διαδίκτυο βρίσκεται σε εξέλιξη από «στρατιές» ψεύτικων λογαριασμών που στοχοποιούν τα θύματά τους, εξαπολύοντας απειλές και επιχειρώντας την ηθική εξόντωσή τους.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν αλλάζουν συνεχώς, ανάλογα με τον σκοπό τους. Η σκοτεινή πλευρά του ίντερνετ και η έκρηξη στην κρυπτογραφημένη επικοινωνία κρύβουν έναν αόρατο εχθρό, που δεν μπορεί εύκολα να καταπολεμηθεί.

Τα trolls του διαδικτύου λειτουργούν είτε συντονισμένα εναντίον του ψηφιακού θύματός τους, είτε μεμονωμένα, μέχρι να πετύχουν αυτό που θέλουν. Ποιοι είναι αυτοί, όμως, που τελικά στοχοποιούνται;

ΠΗΓΗ: https://www.real.gr/politiki/arthro/h_tromokratia_ton_trolls_dolofonies_xaraktiron_me_100_euro-785500/

Visited 2 times, 1 visit(s) today

Leave a Reply