Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου: Ξεκίνησε η εκδίκαση για τη φονική ληστεία στο Χαλκιόπουλο Βάλτου

Ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής 19 Νοεμβρίου στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου η εκδίκαση της υπόθεσης για την φονική ληστεία στο Χαλκιόπουλο Βάλτου που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 91χρονος Δημήτρης Μηλιώνης.

Η υπόθεση είχε συνταράξει το Πανελλήνιο όταν στις 14 Ιανουαρίου 2021 έγινε γνωστό ότι ηλικιωμένο ζευγάρι στο Χαλκιόπουλο βρέθηκε δεμένο εντός της οικίας του, όπου βρισκόντουσαν για ημέρες χωρίς νερό και τροφή μετά από την επίθεση που δέχθηκαν με σκοπό τη ληστεία.

Δυστυχώς ο 91χρονος Δημήτρης Μηλιώνης είχε βρεθεί νεκρός, ενώ η σύζυγός του νοσηλεύτηκε αρχικά στο νοσοκομείο Αγρινίου και έπειτα φιλοξενήθηκε από συγγενείς. Το τελευταίο διάστημα της ζωής της το πέρασε όμως στο γηροκομείο Αγρινίου, από όπου μεταφέρθηκε ξανά στο νοσοκομείο Αγρινίου μετά από επιπλοκές της υγείας της τον περασμένο Μάιο, αφήνοντας την τελευταία της πνοή σε ηλικία 85 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 85χρονη Δήμητρα Μηλιώνη σε κατάθεσή της μετά το συμβάν, είχε κατονομάσει τον ανιψιό της ως έναν από τους δράστες της επίθεσης, ενώ για την υπόθεση κατηγορούνται και δύο αδέλφια από την περιοχή, οι οποίοι ήταν γείτονες του ζευγαριού.

Σημειώνεται επίσης ότι το ηλικιωμένο ζευγάρι που δεν είχε δώσει σημάδια ζωής για μέρες, είχε βρεθεί από άλλο ανιψιό, αδερφό του κατηγορούμενου, ο οποίος με τη σειρά του είχε καλέσει την Αστυνομία.

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων από την πρώτη στιγμή τονίζουν ότι οι πελάτες τους είναι αθώοι και μάλιστα είχαν παρουσιαστεί και μάρτυρες που τους έδιναν άλλοθι για την ώρα τέλεσης του εγκλήματος. Επίσης από την υπεράσπιση των δύο αδελφών, την οποία έχει αναλάβει το γραφείο του Αλέξη Κούγια, ο οποίος είχε τονίσει σε δηλώσεις του στο karvasaras.gr το γεγονός ότι δεν βρέθηκε DNA των κατηγορουμένων στο σημείο και ότι τα στοιχεία είναι υπέρ των πελατών του.

Μάλιστα οι συνήγοροι υπεράσπισης και των τριών κατηγορουμένων είχαν αιτηθεί την αποφυλάκιση των πελατών τους μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων που δεν έδειχναν την παρουσία γενετικού υλικού τους στον χώρο του εγκλήματος.

Ένα από τα στοιχεία που αξίζει να αναφερθούν για τη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης είναι ότι δεν έχει δηλωθεί παράσταση πολιτικής αγωγής, παρά μόνο της υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

ΠΗΓΗ: https://karvasaras.gr/ekdikasi-foniki-listeia-chalkiopoylo-valtoy/

Αφήστε μια απάντηση