Ο βαρυποινίτης «έκαψε» τους σωφρονιστικούς: Τα 60.000 ευρώ και τα «καρφιά»

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται οι καταθέσεις τριών σωφρονιστικών υπαλλήλων και ενός 45χρονου βαρυποινίτη, με φόντο την απόδραση του τελευταίου στις 11 Νοεμβρίου 2021 από τις φυλακές Κορίνθου.

Ο βαρυποινίτης φέρεται να έχει «κάψει» στην κατάθεσή του τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους αναφέροντας ότι τους «λάδωσε» για να τον βοηθήσουν να γίνει καπνός από τη φυλακή. Από την πλευρά τους οι σωφρονιστικοί, οι οποίοι συνελήφθησαν για δωροληψία, αρνούνται τις κατηγορίες.

Ο 45χρονος φέρεται να κατέθεσε ότι χρημάτισε τους τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους για να τον αφήσουν να δραπετεύσει, πληρώνοντας συνολικά 60.000 ευρώ. Για τις αναφορές του ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος στη συνέχεια διέταξε προκαταρκτική εξέταση που την ανέλαβαν οι «αδιάφθοροι» της Ελληνικής Αστυνομίας. Ακολούθησε έρευνα κατά την οποία συγκεντρώθηκε υλικό που διαβιβάστηκε στον αρμόδιο Ανακριτή. Κατόπιν, ο τελευταίος εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι συνελήφθησαν από τις Εσωτερικές Υποθέσεις.

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η απόδραση. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 45χρονος θέλησε να εκμεταλλευτεί την προγραμματισμένη επίσκεψη της ευρωπαϊκής επιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα (CPT) στις φυλακές Κορίνθου. Λόγω της επίσκεψης αυτής ορισμένοι κρατούμενοι -ανάμεσα τους και ο 45χρονος- είχαν διαταχθεί από τη διεύθυνση να βάψουν τους εξωτερικούς τοίχους του καταστήματος κράτησης. Ο βαρυποινίτης κατάφερε να εξαφανιστεί «καθώς έβαφε τους τοίχους».

Τέσσερις ημέρες αργότερα, στις 15 Νοεμβρίου, εντοπίστηκε τελικά σε διαμέρισμα της Καλλιθέας και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Πριν ακόμα υπάρξουν καταγγελίες για χρηματισμό σωφρονιστικών υπαλλήλων, δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι συνελήφθησαν για την απόδραση του κρατουμένου λόγω της ευθύνης που έφεραν για τη φύλαξη των εγκλείστων.

Υπενθυμίζεται ότι ο 45χρονος βαρυποινίτης εξέτιε ποινή κάθειρξης 45 ετών και 8 μηνών για απάτες, διακεκριμένες κλοπές και απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς στο παρελθόν είχε πυροβολήσει αστυνομικούς της ΕΚΑΜ.

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/ellada/astynomiko-reportaz/story/1254782/o-varypoinitis-ekapse-toys-sofronistikoys-ta-60-000-eyro-kai-ta-karfia

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση