Πως δρούσε η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία τριών μελών της

Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κατάφερε να εξαρθρώσει τη συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στην περιοχή κυρίως του Παγκρατίου.

Οι συλλήψεις τριών μελών της οργάνωσης (ηλικίας 49, 50 και 51 ετών) έγιναν την  16-11-2021 στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης στην περιοχή του Παγκρατίου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, περί ναρκωτικών και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τουλάχιστον από το μήνα Μάρτιο του έτους 2021, οι ανωτέρω είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση που προέβαινε συστηματικά σε διακεκριμένες κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες.

Η εγκληματική αυτή οργάνωση ήταν καλά δομημένη με τα μέλη της να σχεδιάζουν μεθοδικά την εγκληματική τους δραστηριότητα.

Στις κλοπές συμμετείχαν με διαφορετική σύνθεση, αλλά σχεδόν πάντα με την αυτοπρόσωπη παρουσία του 49χρονου , ο οποίος εκτός από τσιλιαδόρος στις κλοπές, διατηρούσε ηγετικό-συντονιστικό ρόλο στην οργάνωση.

Ο 49χρονος ενημέρωνε τα υπόλοιπα μέλη που δρούσαν εντός των οικιών για την κίνηση έξω από αυτές, αλλά και για τους ενοίκους που εισέρχονταν στην πολυκατοικία. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επιτήρησης και προκειμένου να μην κινήσει υποψίες σε διερχόμενα άτομα, μιλούσε επιδεικτικά την ελληνική γλώσσα, ενώ κάποιες φορές έφερε μαζί του και σκύλο, δίνοντας την εντύπωση κατοίκου της περιοχής.

Σημαντικό ρόλο για την λειτουργία της οργάνωσης είχε και ο 50χρονος, ο οποίος είχε συνήθως τον ρόλο του φυσικού αυτουργού, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που προέβαινε σε κατόπτευση-προετοιμασία των οικιών που στοχοποιούσαν.

Ως προς τον τρόπο δράσης, επέλεγαν αρχικά την περιοχή, μετέβαιναν εκεί σε διάφορες χρονικές στιγμές και προχωρούσαν στην κατόπτευση των οικιών και στην παρακολούθηση των κινήσεων των ενοίκων.

Για να επιβεβαιώσουν την απουσία των ενοίκων χτυπούσαν αρχικά τα κουδούνια και στη συνέχεια, με διαφόρους τρόπους και τεχνάσματα, προσπαθούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στην κεντρική είσοδο των πολυκατοικιών.

Επίσης, χρησιμοποιούσαν και την τεχνική του «σημαδέματος» κατά την οποία τοποθετούσαν σημάδια διάφορων ειδών σε οικίες και πολυκατοικίες τις οποίες και έλεγχαν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Τα μέλη της οργάνωσης διέθεταν τεχνογνωσία και εξειδίκευση σχετικά με τους διαφόρους τύπους κλειδαριών που κυκλοφορούν στην αγορά.

Τα αντικείμενα που αφαιρούσαν από τις οικίες, κατά κύριο λόγο τα πωλούσαν σχεδόν αμέσως, είτε στον 51χρονο συλληφθέντα, είτε σε διάφορους άλλους κλεπταποδόχους, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη.

Στην κατοχή τους και από τις έρευνες σε οικίες βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • διαρρηκτικά εργαλεία,
  • μαχαίρια,
  • σουγιάδες,
  • απομίμηση περίστροφου,
  • -2- πτυσσόμενα κλομπ,
  • κοσμήματα,
  • ασημικά,
  • ρολόγια,
  • ηλεκτρονικές συσκευές,
  •  αλκοολούχα ποτά,
  • αρώματα,
  • γυαλιά ηλίου,
  • πλήθος από κλειδιά
  • μικροποσότητα ναρκωτικής ουσίας
  • ζυγαριά ακριβείας
  • -800- ευρώ
  • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Από την έρευνα που διενεργήθηκε εξιχνιάστηκαν -15- περιπτώσεις κλοπών, με την αξία των αφαιρεθέντων να ξεπερνά τις -35.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζονται.

Δείτε εδώ τα στοιχεία ταυτότητας των τριών μελών της οργάνωσης που συνελήφθησαν

ΠΗΓΗ: https://policenet.gr/article/%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B5-%CE%B7-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%AC%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CF%8E%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση