Τουρλίδα – καταστροφές

Μετά από επίσκεψη μελών της παράταξής μας στην Τουρλίδα, διαπιστώσαμε τις εκτεταμένες καταστροφές σε όλο το παραλιακό μέτωπο από την …. πρώην πλαζ της Τουρλίδας, μέχρι το Μουσείο Άλατος, συμπεριλαμβανομένης και της Αλυκής Τουρλίδας, μέρος της οποίας έχει καλυφθεί από χώμα.

Η δημοτική αρχή θα πρέπει να ενεργήσει άμεσα για την αποκατάσταση των ζημιών, απαιτώντας πόρους και από την περιφέρεια.

Λόγω της κλιματικής κρίσης, τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν μπει ήδη στην καθημερινότητά μας και θα επαναλαμβάνονται πλέον πολύ συχνά, με σοβαρές επιπτώσεις για την πόλη μας, λόγω της μορφολογίας του εδάφους της.

Θα πρέπει να εκπονηθούν μελέτες για την προστασία της ακτογραμμής από φυσικές καταστροφές, ώστε να θωρακισθεί και να μην έχουμε συνεχώς επανάληψη των ίδιων φαινομένων.

Πρέπει να προλαμβάνουμε αντί να θεραπεύουμε.

Για τον λόγο αυτό υπάρχουν και πρόκειται να βγουν και νέα, Ευρωπαϊκά Προγράμματα τα οποία δεν πρέπει να μένουν πλέον ανεκμετάλλευτα από τον Δήμο μας. Ελπίζουμε να υπάρξει ο απαιτούμενος προγραμματισμός.

Θα πρέπει επίσης όλοι να βοηθήσουμε, ώστε το τέρας της κρατικής γραφειοκρατίας να μη γίνει ανασταλτικός παράγοντας των απαιτούμενων έργων, ώστε να παραπεμφθούν στις καλένδες.

Δημοτική παράταξη «Συμμαχία για το μέλλον»

Το Γραφείο Τύπου

Μεσολόγγι 1/12/2021

Αφήστε μια απάντηση