Ανδρουλάκης: Θα τιμήσουμε τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ – Πώς θα λειτουργήσει το ΚΙΝΑΛ από τη Δευτέρα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασε την ενωτική πρότασή του για την επόμενη ημέρα του ΚΙΝΑΛ – Τι απάντησε στον Γιώργο Παπανδρέου – Η θέση του για την επιστροφή παλαιών στελεχών

«Η δημοκρατική παράταξη επέστρεψε, το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε» δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο Νίκος Ανδρουλάκης ο μεγάλος νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη του νέου προέδρου απαντώντας και για την επόμενη ημέρα του κόμματος, για την επιστροφή στελεχών της παράταξης αλλά και στα όσα υπονόησε ο Γιώργος Παπανδρέου για τον ίδιο.

Αρχικά ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι «οι ψηφοφόροι μας θέτουν το ζήτημα των συμβόλων» προσθέτοντας ότι «θα κάνουμε όλες τις αλλαγές που πρέπει για να τιμήσουμε τα σύμβολά μας και τους ανθρώπους που μας στήριξαν».

Όσον αφορά τον δεύτερο γύρο των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ είπε ότι «άλλη είναι η πρώτη εκλογή και άλλη η δεύτερη. Είναι μια μάχη που ξεκινάει από το μηδέν. Δεν θέλω άγονες αντιπαραθέσεις, με ενδιαφέρει να τιμήσουμε τους 270.000 ανθρώπους, να πάμε ενωτικά».

Νίκος Ανδρουλάκης: Η Έμμεση Απάντηση Στον Γιώργο Παπανδρέου

«Η νίκη μου θέλω να είναι ειρηνική με όρους που θα κάνουν ισχυρή την παράταξη την επόμενη ημέρα. Οι παλιές πρακτικές που πλήγωσαν και έφεραν τη διχόνοια δεν με αφορούν. Η ανανέωση είναι ζήτημα πολιτικής συμπεριφοράς, προφανέστατα δεν είναι μόνο ηλικιακή, είναι θέμα πολιτικού ήθους και ατζέντας» συνέχισε ο Νίκος Ανδρουλάκης απαντώντας εμμέσως στον Γιώργο Παπανδρέου.

Διευκρίνισε, ακόμα ότι «εξελέγην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ την άνοιξη του 2013, στο συνέδριου του ΠΑΣΟΚ εξελέγην με έναν όρο. Όσοι μπήκαν στο 4-2-1 της κυβέρνησης αποκλείονται από κάθε κομματική θέση. Για μένα είναι αδιανόητο να κάνουμε τέτοια fake news». Τόνισε, επίσης, ότι «έχω κάνει δύο εκδηλώσεις για την κλιματική αλλαγή. Είμαι περήφανος Σοσιαλδημοκράτης. Είμαι ο εισηγητής του μεγαλύτερου εργαλείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα κλιματικής αλλαγής το RescEU».

Ερωτηθείς, δε, για τη συμφωνία των Πρεσπών ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι «δεν ήταν ολοκληρωμένη γιατί δεν γίνεται να μιλάμε για «Βόρεια Μακεδονία» και «Μακεδόνες» και καλώς δεν την ψηφίσαμε. Η συμφωνία αυτή δεν έγινε με εθνικούς όρους συνεννόησης, είναι συμφωνία κουτσή, είναι πρωτοφανές να λέμε αλλιώς τη χώρα και τον λαό της. Αν έρθουν τα μνημόνια και υλοποιείται δεν μπορούμε να μην τα ψηφίσουμε, αν δεν υλοποιείται δεν θα την ψηφίσουμε».

Νίκος Ανδρουλάκης: Ευπρόσδεκτη Η Στήριξη Των Συνυποψηφίων Μου, Δεν Μπαίνω Σε Παρασκηνιακή Διαπραγμάτευση

Επιστρέφοντας στο θέμα του δεύτερου γύρου των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι «δεν έχω μιλήσει με τον Ανδρέα Λοβέρδο. Δεν θα μπω σε καμία παρασκηνιακή διαπραγμάτευση. Χαίρομαι που έγινε προεκλογικός αγώνας με πολιτικό πολιτισμό από Χρηστίδη, Καστανίδη, Γερουλάνο, Λοβέρδο».

Χαρακτήρισε, πάντως, «ευπρόσδεκτη τη στήριξη όλων των συνυποψηφίων μου. Δεσμεύομαι ότι αν με τιμήσουν και την επόμενη Κυριακή θα τους προσφέρω ένα ανοιχτό κόμμα, αξιοκρατικό και διαφάνειας. Όλοι θα έχουν ρόλο και βασικό οι 270.000 που ψήφισαν και ήταν οι πρωταγωνιστές».

Απάντησε, επίσης, ότι το θέμα της εκπροσώπησης του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή «θα λυθεί θεσμικά. Ο πρόεδρος που έχει εκλεγεί θα εισηγηθεί και θα αποφασίσουμε θεσμικά. Έχω αποφασίσει και όταν λάβω την εντολή θα υπάρξουν οι θεσμικές εισηγήσεις. Όλα θα γίνουν με θεσμικό σεβασμό».

Νίκος Ανδρουλάκης: Θέλω Να Γίνουμε Κόμμα Εξουσίας

«Θέλω να κάνω ένα μεγάλο και ισχυρό κόμμα, θέλω να γίνουμε κόμμα εξουσίας να βοηθήσουμε τον ελληνικό λαό να γυρίσει σελίδα. Θέλουμε συνεργασίες αλλά να είμαστε πρωταγωνιστές στη συνεργασία. Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό ούτε ο ελιτισμός του Μητστοτάκη ούτε ο διχαστικός λόγος του Τσίπρα» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης και ξεκαθάρισε:

«Αν τα ποσοστά είναι σαν αυτά που έχουμε ο λαός μας θέλει να είμαστε αντιπολίτευση. ΑΝ είναι διψήφια θα ρωτάτε τους Μητσοτάκη και Τσίπρα αν θέλουν να κυβερνήσουν με ένα ισχυρό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα».

Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν Θα Επιστρέψουν Όσοι Έφυγαν Για Λόγους Καρέκλας

Για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ αφού υπενθύμισε ότι «είμαι ένας άνθρωπος μια γενιάς που δεν είχε σχέση με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ» ανακοίνωσε ότι «από τις προτεραιότητες μου είναι στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του κόμματος να καλέσουμε τους δανειστές να ρυθμίσουμε τα χρέη και να είμαστε εντάξει σε οποιονδήποτε το εργαλειοποιεί αυτό».

Για το ζήτημα, τέλος, των επιστροφών μελών στην παράταξη ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι «εγώ θα ζητήσω από όλα τα στελέχη της παράταξης μας, ιδιαίτερα από ανθρώπους σημαντικούς να έρθουν και να συνεισφέρουν. Για εμένα, όμως, είναι αξιακό θέμα όσοι έφυγαν από την παράταξη στα δύσκολα όχι για πολιτικούς λόγους αλλά για λόγους καρέκλας να μην είμαστε μαζί στη νέα προσπάθεια».

ΠΗΓΗ: https://thanasiskaterinopoulos2.blogspot.com/2021/12/blog-post_466.html?m=0

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση