ΥπΑΑΤ, Σπ. Λιβανός: Καμία ανοχή από το κράτος σε ακραίες λογικές – Απερίγραπτη η στάση Τσίπρα στα fake news για τις ΜΕΘ

Το κράτος να είναι αμείλικτο απέναντι στα «τάγματα των άκρων» και στην «ακραία λογική» και να μη επιδεικνύει καμία ανοχή, τόνισε σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός.  Επισήμανε ότι οι ομάδες αυτές έχουν ξεπεράσει τα όρια και συνέστησε να το σκεφτούν κάποιοι που αλόγιστα υιοθετούν ψευδείς ειδήσεις. Αναφερόμενος στον  αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισήμανε ότι δεν πρέπει να υιοθετεί άκριτα τέτοια Fake News που ουσιαστικά να προτρέπουν ομάδες, όπως αυτή που έδρασε στην Πιερία, που δημιουργούν διχασμό.

Συγκριμένα, αναφερόμενος στην υπόθεση της Πιερίας ο κ. Λιβανός είπε:

«Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα δημοκρατίας και η κυβέρνηση δεν πρέπει να δείξε καμία ανοχή. Θεωρώ ότι έχουν εξαντληθεί πλέον τα όρια του διαλόγου με αυτές τις εξτρεμιστικές ομάδες των άκρων. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε  τάγματα ασφαλείας στη χώρα μας. Ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια με τις κρίσεις και της άκρας αριστεράς και της άκρας δεξιάς και κυρίως της ακραίας μη λογικής, διότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ένα κοινό σημείο: ότι δεν έχουν λογική στον τρόπο που σκέφτονται και στον τρόπο που συμπεριφέρονται και ορθώς νομίζω η Δικαιοσύνη, ορθώς ο υπουργός Δημόσιας Τάξης πήρε αυτές τις θέσεις που πήρε και το κράτος πρέπει να είναι αμείλικτο. Γιατί; Ακριβώς για να εφαρμόσει το Σύνταγμα και να προστατεύσει τους πολίτες του. Θεωρώ ότι έχουμε ξεπεράσει τα όρια».

Για τα όσα είπε ο κ. Γιαννάκος, σχετικά με τις ΜΕΘ, ο κ. Λιβανός είπε:

«Για την κυβέρνηση αλλά και για κάθε νοήμονα άνθρωπο δεν υπάρχουν VIP ασθενείς. Ολοι μας ακούμε αυτό που μας λένε οι γιατροί. Οι γιατροί είναι αυτοί οι οποίοι παίρνουν τις αποφάσεις ποιος με βάση τα δεδομένα τα ιατρικά ποιός πρέπει να μπει στη ΜΕΘ θα μπει στη ΜΕΘ. Αυτό το πράγμα στην Ελλάδα του Μητσοτάκη δεν υπάρχει. Υπάρχει ίσως στα στρεβλά μυαλά κάποιων ανθρώπων  οι οποίοι θέλουν να δημιουργούν  πρόβλημα. Δεν υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ. Δεν υπάρχει VIP λογική στην υγεία. Αυτό είναι ξεκάθαρο από μας. Και βεβαίως θα πρέπει ο εισαγγελέας να παρέμβει για να καλέσει τον κ. Γιαννακό να πει πως τεκμηριώνει αυτά τα οποία είπε. Πρέπει να είμαστε αυστηροί και να βάζουμε ένα πλαίσιο εδώ ,γιατί όπως βλέπουμε η κατάσταση εκτραχύνεται».

Σε ό,τι αφορά στη στάση του κ. Τσίπρα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε:

«Προφανώς δεν είναι δυνατόν ούτε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ούτε κανένα στέλεχος του δημοκρατικού τόξου, εκλεγμένου κόμματος στη Βουλή, να υιοθετεί άκριτα τέτοιου είδους fake news  και ουσιαστικά να προτρέπει κάποιους όπως στην Πιερία, να δημιουργούν τέτοιους είδους προβλήματα, να δημιουργούν τέτοιου είδους διχασμούς στην κοινωνία μας.  Θέλω να διαχωρίσω τη στάση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι, ακριβώς βλέπουν που πάει το κόμμα τους σε σχέση με αυτές τις επιλογές. Νομίζω ότι και ο κ. Ξανθός και ο κ. Φίλης ήταν απέναντι σ αυτή τη λογική. Όμως είναι απερίγραπτο ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός να παίρνει έμμεσα τέτοια θέση».  Και κάλεσε την Δικαιοσύνη να παρεμβαίνει πιο συχνά.

Αναφερόμενος στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τους αγρότες, ο κ. Λιβανός τόνισε ότι είναι εντολή του πρωθυπουργού να ληφθούν όσα μέτρα είναι δυνατόν για να αντιμετωπιστεί το εισαγόμενο κύμα ακρίβειας και ανέφερε στα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί για την επιστροφή ΦΠΑ στο πετρέλαιο για 200.000 παραγωγούς, τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις για αγρότες που ζουν σε χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων, στη μείωση του ΦΠΑ για τις ζωοτροφές στο 6%, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε μέσον να στηρίξει τους βαλλόμενους αγρότες.

Ο κ. Λιβανός υπενθύμισε ότι υπάρχει ένα τεράστιο πακέτο ύψους 22 δις που ισοδυναμεί με ένα επί πλέον ΕΣΠΑ, το οποίο, στα επόμενα επτά χρόνια θα κατευθυνθεί στους αγρότες μέσω της ΚΑΠ και του Ταμείου Ανάκαμψης, με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής. Επενδύουμε στους νέους γεωργούς και στα έργα υποδομής, σημείωσε ο κ. Λιβανός δίνοντας έμφαση στην κατασκευή φραγμάτων και αρδευτικών έργων που περιλαμβάνει το πρόγραμμα «Ύδωρ 2.0», ύψους 1,6 δις ευρώ. «Δίνουμε ανάσες στη χειμαζόμενη ελληνική περιφέρεια», υπογράμμισε.

Ακολουθεί το link με τη συνέντευξη του Υπουργού:                                  

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση