Αστυνομικός διοικητής περίμενε… 14 χρόνια για να δικαστεί

Κάλιο αργά παρά ποτέ…. Μετά από 14 χρόνια και πολλές αναβολές δικαιώθηκε την Τετάρτη (15/12 ) πρώην αστυνομικός διοικητής Πέλλας και Ημαθίας ο οποίος κατηγορούνταν για… αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 12 ετών.

Όλα ξεκίνησαν το 2007 όταν μητέρα συγγενικού προσώπου του αστυνομικού διοικητή υπέβαλε μήνυση εναντίον του με την κατηγορία ότι αποπλάνησε την κόρης της η οποία ήταν τότε μόλις 11,5 ετών. Έκτοτε κάθε φορά που η μήνυση έφτανε στην αίθουσα των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης οι αντίδικοι ζητούσαν και έπαιρναν αναβολές με το αιτιολογικό ότι απουσιάζουν στο εξωτερικό. Αναβολή ζήτησαν για τον ίδιο λόγο και σήμερα από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης με τον Εισαγγελέα της έδρας και την υπόλοιπη σύνθεση του δικαστηρίου να αρνούνται να δώσουν.  Αποφάσισαν να εκδικάσουν την υπόθεση μετά από 14 χρόνια.  Ο πρώην αστυνομικός διοικητής κρίθηκε ομόφωνα αθώος καθώς θεωρήθηκε ότι η καταγγελία δεν είναι αληθινή.

Περίμενε 14 χρόνια για να δικαστεί

Όπως εξήγησε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του πρώην αστυνομικού διοικητή στο ethnos.gr, Αντώνης Ξυλουργίδης, «η μητέρα της κοπέλας αν και υπέβαλε μήνυση, όταν της ζήτησε η παιδοψυχολόγος που όρισε η ανακρίτρια να φέρει να την κόρη της να την εξετάσει, αυτή δεν το πήγε. Δεν υπήρχε παιδοψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στον φάκελο. Περιμέναμε 14 χρόνια να δικαστεί. Αυτό είναι το τραγικό της ιστορίας». Σήμερα ο πρώην αστυνομικός διοικητής είναι πλέον. συνταξιούχος και η κοπέλα ενήλικη και ζει στο εξωτερικό. Βγαίνοντας από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης μετά το τέλος του δικαστηρίου ο πρώην αστυνομικός διοικητής είπε: «Νιώθω δικαιωμένος, τουλάχιστον, έστω και μετά από 14 χρόνια που δικαιώθηκε η υπόληψή μου, η τιμή και το όνομα μου».

Τίμος Φακαλής

Πηγή:  ethnos.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση