Ζεφύρι: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για «βεντέτα» μεταξύ ομάδων με βαρύ οπλισμό

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από τη δημοσίευση των βίντεο-σοκ με τον καταιγισμό πυρών στο Ζεφύρι.

Οι αστυνομικοί ερμηνεύουν την ανάρτηση των βίντεο στα social media από τους ενόπλους ως «επίδειξη δύναμης» απέναντι σε «αντίπαλη» ομάδα των Άνω Λιοσίων. Αυτό που φοβούνται οι Αρχές είναι να βρίσκεται σε εξέλιξη «βεντέτα» μεταξύ ομάδων που έχουν στην κατοχή τους βαρύ οπλισμό. Ανησυχία υπάρχει και για το κατά πόσο το περιστατικό με τον καταιγισμό πυρών μπορεί να έχει… συνέχεια.

Τα βίντεο έχουν τραβηχτεί έξω από σπίτι στο Ζεφύρι. Οι εικονιζόμενοι εμφανίζονται να κρατούν βαρύ οπλισμό («Ούζι» και πιστόλια) και να πυροβολούν στον αέρα θέλοντας προφανώς να στείλουν μήνυμα ισχύος. Αυτό φαίνεται άλλωστε από τα μηνύματα που συνόδευαν τις αναρτήσεις.

Από την Αστυνομία ερευνάται -μεταξύ άλλων σεναρίων- εάν η κίνησή τους συνδέεται με ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε προ ημερών σε καφετέρια επί της λεωφόρου Φυλής, που ανήκει σε μια από τις ισχυρότερες οικογένειες της περιοχής.

Στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας μπήκε και μία εξαιρετικά ανησυχητική φωτογραφία που ανέβηκε στα social και δείχνει άγνωστο να κρατά στα χέρια του και να επιδεικνύει πιστόλι που μοιάζει να είναι υπηρεσιακό (δηλαδή ανήκε σε αστυνομικό).

Πως, όμως, βρέθηκε το συγκεκριμένο όπλο στα χέρια του ατόμου που ανέβασε τη φωτογραφία στα social media; Αυτό είναι αντικείμενο σοβαρής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Το πιστόλι είναι «ξυσμένο», όπως συνήθως γίνεται στις περιπτώσεις που κάποιος κακοποιός πάρει στα χέρια του υπηρεσιακό όπλο.

Υπενθυμίζεται ότι βίντεο που ανέβηκαν στα social media δείχνουν ενόπλους να ρίχνουν καταιγισμό πυρών στο Ζεφύρι.

Το οπτικό υλικό ανέβηκε στα social media και στη συνέχεια περιήλθε σε γνώση της Ασφάλειας, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Οι εικόνες τρομάζουν, καθώς πρόκειται για καταιγισμό πυρών με αυτόματα και ημιαυτόματα όπλα.

Περίπου 30 άτομα εμφανίζονται έξω από σπίτι να πυροβολούν για ώρα στον αέρα. Οι νεαροί έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και πυροβολούν με πιστόλια και υποπολυβόλα «Ούζι».

Τα βίντεο έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας, που διενεργεί έρευνα για την ταυτοποίηση των δραστών. Το συμβάν θορύβησε τους αστυνομικούς, οι οποίοι θυμίζουν ότι στην πολύπαθη δυτική Αττική έχουν υπάρξει στο παρελθόν θύματα από αδέσποτες σφαίρες. Ένα από αυτά τα θύματα ήταν ο μικρός Μάριος που έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα που τον τραυμάτισε θανάσιμα στο Μενίδι.

Αλέξανδρος Καλαφάτης

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση