Γράφημα-σοκ δείχνει την πορεία της μετάλλαξης Όμικρον – Τι ανησυχεί τους επιστήμονες

Το γράφημα που ανησυχεί την επιστημονική κοινότητα.

Την ώρα που συνεδριάζει η επιτροπή των Επιδημιολόγων με στόχο να εκτιμηθεί η διασπορά της παραλλαγής Όμικρον, ένα νέο γράφημα του ερευνητή, Τέο Σάντερσον, στο βρετανικό Ινστιτούτο Σάνγκερ, δείχνει την καμπύλη της  εκρηκτικής αύξησης των κρουσμάτων της Όμικρον στο Λονδίνο, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα. 

Μάλιστα αύριο Τετάρτη συνεδριάζει και η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, καθώς ο πρωθυπουργός ανέφερε το πρωί τα προσωρινά νέα μέτρα για τις γιορτές, ανακοινώνοντας δύο δωρεάν self test σε όλους τους πολίτες με ισχυρή σύσταση το ένα να γίνει κατά τη διάρκεια των εορτών και το άλλο απευθείας μετά την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με το γράφημα, πλέον, το 83% των κρουσμάτων στο Λονδίνο είναι της μετάλλαξης Όμικρον. «Τώρα προκαλεί πενταπλάσια κρούσματα από τη Δέλτα» σημειώνει ο Τέο Σάντερσον. 

Τα συμπτώματα της Όμικρον τις πρώτες 48 ώρες

Την ίδια ώρα, ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα αρχικά στοιχεία που αφορούν στα συμπτώματα της μόλυνσης με την παραλλαγή Όμικρον κατά το πρώτο 48ωρο.

Όπως φαίνεται είναι τελείως διαφορετικά από τα συμπτώματα τα οποία εκδηλώνει κάποιος που νόσησε με άλλα στελέχη, καθώς σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται ο πυρετός, η ανοσμία ή η αγευσία. Πλέον τα συμπτώματα θυμίζουν ένα κοινό κρυολόγημα.

Αναλυτικά:

-Ρινική καταρροή

-Ξηρό λαιμό

-Πονοκέφαλο

-Κόπωση

-Φτέρνισμα

ΠΗΓΗ: https://www.real.gr/koinonia/arthro/grafima_sok_deixnei_tin_poreia_tis_metallaksis_omikron_ti_anisyxei_tous_epistimones-795655/

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση