Καιρός: Με ζέστη θα κάνουμε Χριστούγεννα – Τα τελευταία δεδομένα από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Τα τελευταία στοιχεία για τον καιρό των Χριστουγέννων παρουσίασε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Μπορεί ο καιρός για σήμερα, Τρίτη, να συνεχίσει να έχει ως χαρακτηριστικά το κρύο και τις βροχές κατά τόπους αλλά το σκηνικό φαίνεται ότι θα αλλάξει προς το καλύτερο για τα Χριστούγεννα σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως εξήγησε οι βοριάδες που δημιουργούν την αίσθηση του κρύου θα παραμείνουν λόγω του συνδυασμού των υψηλών πιέσεων που καλύπτουν την κεντρική Ευρώπη και φτάνουν μέχρι τα Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Κύπρο.

«Από αύριο και περισσότερο την Πέμπτη θα ανέβει η θερμοκρασία και το Σαββατοκύριακο θα φτάσουμε σε θερμοκρασίες 18-20 βαθμούς Κελσίου με ηλιοφάνεια» είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Εξηγώντας γιατί θα συμβεί η αλλαγή του καιρού ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ αναφέρθηκε στις πολικές αέριες μάζες που μετακινούνται προς την Τουρκία και οι οποίες θα αντικατασταθούν από τις θερμές υγρές μάζες από την κεντρική Μεσόγειο.

Όσον αφορά τον καιρό της Τετάρτης ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι στα νότια και ανατολικά τμήματα θα υπάρχουν κάποια τα φαινόμενα αλλά γενικά θα είναι μεγάλα τα διαστήματα με ηλιοφάνεια ενώ την Πέμπτη η άνοδος της θερμοκρασίας θα γίνει ακόμα πιο αισθητή. Για τα Χριστούγεννα, τέλος, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο για τοπικές βροχές μέσα στο Ιόνιο και το Αιγαίο αλλά γενικά θα υπάρχουν διαστήματα ηλιοφάνειας με θερμοκρασία στους 18-20 βαθμούς Κελσίου αλλά τη νύχτα η αίσθηση του κρύου θα είναι έντονη στα κεντρικά και τα βόρεια.

Πηγή:https://www.google.com/amp/s/www.newsbomb.gr/kairos/story/1265475/kairos-me-zesti-tha-kanoyme-xristoygenna-ta-teleytaia-dedomena-apo-ton-klearxo-maroysaki/amp

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση