Βασιλακόπουλος: Αντί να κλείνει η χώρα να “κλείνονται” οι ανεμβολίαστοι – Να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία

Αντί να κλείνει η χώρα να «κλείνονται» περισσότερο οι ανεμβολίαστοι, και τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου, πρότεινε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Αντί να κλεινόμαστε όλοι οι υπόλοιποι για να προστατέψουμε τους ξεροκέφαλους συμπολίτες μας που δεν εμβολιάζονται, θα πρέπει οι εμβολιασμένοι να λειτουργούμε κανονικά στη ζωή μας, παίρνοντας τη λοίμωξη σαν απλό κρυολόγημα, κι αυτοί που είναι τελείως απροστάτευτοι να περιορίσουν ακόμα περισσότερο την δραστηριότητά τους για να προστατευτούν μέχρι να κάνουν το βήμα κοινής λογικής, να πάνε να εμβολιαστούν, δεν υπάρχει άλλη λύση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Ο πνευμονολόγος εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν κανονικά αντίθετα με άλλους συναδέλφους του. «100% πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία 10 Ιανουαρίου, πρέπει οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους όπως εγώ το δικό μου, και οι ηλικιωμένοι να περιορίσουν σημαντικά τη δραστηριότητά τους» εξήγησε.

«Δεν μπορεί μονίμως η κοινωνία να μη λειτουργεί, οικονομικά, εκπαιδευτικά, ψυχολογικά, επειδή ένας παππούς είναι ξεροκέφαλος και δεν εμβολιάζεται… Το σχολείο είναι κοινωνικοποίηση, και το παιδί δεν μπορεί να κάθεται πίσω από το λάπτοπ» σημείωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Παράλληλα, ο καθηγητής εκτίμησε ότι μάλλον πάμε σε αποκλιμάκωση της λοιμογόνου δύναμης του ιού.

«Όμως αυτό δεν πρέπει να μας δώσει το λάθος μήνυμα. Τώρα που ο ιός γίνεται λιγότερο επιθετικός, αν όλοι εμβολιαστούμε θα τον κερδίσουμε, αυτό είναι το σωστό μήνυμα που πρέπει να περάσει» είπε.

Εκτίμησε ότι η κορύφωση της Όμικρον θα έρθει το αργότερο στα τέλη Ιανουαρίου με βάση τα δεδομένα της Νότιας Αφρικής που χρειάστηκε 1 με 1,5 μήνας. Ωστόσο, υπενθύμισε παράλληλα ότι «εμείς μπαίνουμε στο χειμώνα, ενώ η Νότια Αφρική έμπαινε στο καλοκαίρι».

Σε ό,τι αφορά τη διάκριση σελφ τεστ – ράπιντ τεστ διευκρίνισε πως «το σελφ τεστ γίνεται ράπιντ αν βάλουμε βαθιά το στυλό στη μύτη μας και κάνουμε καλή δειγματοληψία».

«Δεν υπάρχει επιστημονικός λόγος να περιμένουν οι πολίτες 2 – 3 ώρες σε μια ουρά… Το PCR να αφήνεται σε αυτούς που έχουν συμπτώματα, και παρότι έχουν συμπτώματα, βγαίνουν αρνητικά τα ράπιντ» δήλωσε.

Εξήγησε ότι επειδή κάποιοι πρέπει να πάρουν πιστοποιητικό νόσησης επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί, πρέπει να πιστοποιήσουν το θετικό ραπιντ τεστ που έκαναν με PCR.

ΠΗΓΗ: https://www.enikos.gr/society/vasilakopoulos-anti-na-kleinei-i-chora-na-kleinontai-oi-anemvoliastoi-na-anoixoun-kanonika-ta-scholeia/1734005/

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση