Σκοτεινή Θάλασσα: Η νέα σειρά του MEGA που γυρίστηκε στο Μεσολόγγι κατακτά το τηλεοπτικό κοινό!

Πρεμιέρα έκανε η νέα δραματική σειρά του Mega με τίτλο “Σκοτεινή Θάλασσα” η οποία κέρδισε μεγάλο μέρος των τηλεθεατών αναδεικνύοντας στο πανελλήνιο τα πανέμορφα τοπία του Μεσολογγίου.

Η νέα αστυνομική σειρά του MEGA, φέρει τη σφραγίδα του σπουδαίου σκηνοθέτη Γρηγόρη Καραντινάκη και αρχίζει να ξετυλίγει το κουβάρι ενός πέπλου μυστηρίου που απλώνεται πάνω από τη «Σκοτεινή θάλασσα». Το σενάριο υπογράφουν οι: Ζαχαρίας Μαυροειδής, Σπύρος Κρίμπαλης, Κωστής Σαμαράς.

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Παπαγεωργίου, Θέμις Μπαζάκα, Ταμίλα Κουλίεβα, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Άρης Λεμπεσόπουλος, Γιάννης Νταλιάνης, Γιάννης Τσορτέκης, Μιχάλης Συριόπουλος, Άννα Καλαϊτζίδου, Αινείας Τσαμάτης, Βασίλης Μηλιώνης, Τζώρτζια Κουβαράκη, Σταύρος Τσουμάνης, Έλενα Μαρσίδου, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Έλενα Μεγγρέλη, Αλέξανδρος Βάρθης, Δημήτρης Αποστολόπουλος. Στον ρόλο του Σάκη, ο Στάθης Σταμουλακάτος

Σε ότι αφορά την τηλεθέαση της πρεμιέρας (3/1), ο «Σασμός» πήρε την πρώτη θέση στο δυναμικό κοινό και κατέγραψε μέσο όρο 25%, το «Survivor» 21,6%%, η «Γη της Ελιάς» 16,4%, η «Σκοτεινή Θάλασσα» 13,5% κι η «Φάρμα» 9,1%.

Στο γενικό σύνολο διατήρησε την πρωτιά ο «Σασμός» με 24,2%, το «Survivor» 22,7%, η «Γη της Ελιάς» 20,7%, η «Σκοτεινή Θάλασσα» 17,9% κι η «Φάρμα» 10,5%.

ΔΥΝΑΜΙΚΟ

ΣΑΣΜΟΣ 25%
SURVIVOR 21,6%
Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ 16,4%
ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 13.5%
Η ΦΑΡΜΑ 9,1%

ΓΕΝΙΚΟ

ΣΑΣΜΟΣ 24,2%
SURVIVOR 22,7%
Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ 20,7%
ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 17.9%
Η ΦΑΡΜΑ 10,5%

*Τα στοιχεία τηλεθέασης είναι κατά προσέγγιση, αφορούν στη χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων και είναι ενδεικτικά. Η αναλυτική αναφορά τηλεθέασης με τα ακριβή στοιχεία για όλα τα προγράμματα σε όλα τα κοινά, όπως και έρευνες αγοράς, είναι διαθέσιμα μόνο στην εταιρεία μετρήσεων Nielsen.

Η υπόθεση της σειράς

Ένας χημικός με διεθνή καριέρα, που ζει στο εξωτερικό, πληροφορείται για τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα του. Τώρα πρέπει να επιστρέψει σε μια πόλη που τον εγκατέλειψε και την εγκατέλειψε κι αυτός, δύο χρόνια πριν, το Μεσολόγγι. Θα παλέψει με τα φαντάσματα του παρελθόντος κι ένα μυστήριο που δεν λύθηκε ποτέ: την εξαφάνιση της κοπέλας του.

2 χρόνια πριν…

Όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι ήταν ο ένοχος. Δεν ήταν, όμως, αρκετά για να καταδικαστεί. Όλος ο κόσμος ήταν εναντίον του, ακόμα και η ίδια του η οικογένεια. Έτσι, αναγκάστηκε να φύγει από το Μεσολόγγι και να κάνει μια νέα αρχή στο Παρίσι. Άλλος ένοχος δεν βρέθηκε. Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή. Η οικογένεια της κοπέλας ελπίζει ακόμα…

Γιατί το Μεσολόγγι;

Η νέα σειρά του Mega Channel, έρχεται τη νέα χρονιά, για να μας καθηλώσει. Μία ιστορία γεμάτη σασπένς, που θα κάνει τους τηλεθεατές να περιμένουν με αγωνία το επόμενο επεισόδιο. Η Σκοτεινή Θάλασσα θα μας ταξιδέψει στο Μεσολόγγι, σε μία κοινωνία μικρή που υποφέρει, εξαιτίας μίας τρομακτικής – άλυτης υπόθεσης.

Μια τραγωδία χωρίς ένοχο. Ένας σκοτεινός ήρωας με κενά μνήμης προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό. Μόνος εναντίον όλων. Η νέα δραματική σειρά μυστηρίου έρχεται στο Mega Channel με τη σκηνοθετική υπογραφή του βραβευμένου Γρηγόρη Καραντινάκη και ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών.

Το σενάριο υπογράφουν ο Ζαχαρίας Μαυροειδής, ο Σπύρος Κρίμπαλης και ο Κωστής Σαμαράς. Ο Ζαχαρίας Μαυροειδής μίλησε στον Τηλεθεατή για το νέο αυτό αριστούργημα και όλα όσα ακολουθούν. Γιατί επιλέχθηκε το Μεσολόγγι για τα γυρίσματα;

Μία επιστροφή – καταστροφή

Ο Χρήστος Δελλής, χημικός με διεθνή καριέρα που ζει στο εξωτερικό, επιστρέφει στην πατρίδα του, το Μεσολόγγι, με αφορμή τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα του. Η άφιξή του αναστατώνει την οικογένειά του και την τοπική κοινωνία, καθώς όλοι τον θεωρούν ακόμα υπόθεση για την εξαφάνιση της κοπέλας του, της Άννας, πριν από δύο χρόνια.

Ο Ζαχαρίας Μαυροειδής μίλησε στον Τηλεθεατή για την υπόθεση αυτή, αλλά και για την επιλογή να γίνει η Σκοτεινή Θάλασσα στο Μεσολόγγι. Χαρακτηριστικά, ανέφερε:

«Η Σκοτεινή Θάλασσα είναι διασκευή ισπανικής σειράς που τοποθετείται σε μία μικρή παραθαλάσσια κωμόπολη. Η ατμόσφαιρα του λιμανιού, του ναυπηγείου και του ωκεανού ήταν πολύ κομβικά στοιχεία της σειράς. Το Μεσολόγγι είναι ένα μέρος με έντονη γεωγραφική ταυτότητα. Είναι απίστευτα φωτογενές, ατμοσφαιρικό, πολυδιάστατο.

Επίσης, έχει και ένα μυθολογικό φορτίο, λόγω της ιστορίας του. Συγκεκριμένα, η λιμνοθάλασσα έχει έναν έντονο συμβολισμό ως στοιχείο, που συνδέει την ελευθερία της ανοιχτής θάλασσας με τον εγκλεισμό της λίμνης.

Αυτό το μεταίχμιο μεταξύ ελευθερίας και εγκλεισμού αντανακλάται σε όλους τους ήρωες της σειράς, οι οποίοι, σε διαφορετικό βαθμό ο καθένας, παλεύουν με το δίλημμα «μένω ή φεύγω από τον τόπο μου»».

Πηγή:https://iaitoloakarnania.gr/2022/01/skoteini-thalassa-i-nea-seira-toy-mega-poy-gyristike-sto-mesologgi-katakta-to-tileoptiko-koino/

Visited 5 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση