Γεωργαντάς: Δεν μπορούμε να μπλοκάρουμε το πιστοποιητικό εμβολιασμού για νοσήσαντες εμβολιασμένους

Γιώργος Γεωργαντάς εξήγησε τι ισχύει για το πιστοποιητικό εμβολιασμού σε περίπτωση νόσησης.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, προχώρησε σε διευκρινήσεις για το ισχύει με το πιστοποιητικό εμβολιασμού σε περίπτωση που κάποιος εμβολιασμένος νοσήσει με κορονοϊό.

Ο κ. Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι «Δεν χρειάζεται να πάρουν πιστοποιητικό νόσησης οι εμβολιασμένοι» και πρόσθεσε ότι «Είναι αυτονόητο πως αυτός που νοσεί, για τις μέρες νόσησης, δεν ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού Διακόπτεται η ισχύς του και επανέρχεται εκ νέου μετά το πέρας της νόσησης του. Δηλαδή αν κάποιος νοσήσει για 5,10 ή 20 μέρες κι έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού, αυτό δεν μπορεί να ισχύσει».

Διευκρίνισε δε ότι η όλη διαδικασία δεν γίνεται αυτόματα, ωστόσο παραδέχθηκε πως ενώ υπάρχει μεν το θεσμικό πλαίσιοτεχνικά η κυβέρνηση δεν μπορεί να «μπλοκάρει» όποιον εμβολιασμένο νοσήσει και επιδιώξει να κάνει χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

ΠΗΓΗ: https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1270707/georgantas-gia-pistopoiitiko-emvoliasmoy-den-tha-isxyei-gia-tin-periodo-nosisis-ton-emvoliasmenon

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση