ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ-ΓΑΛΑΤΑ

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου σας ενημερώνει για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου μεταξύ μελών της Διοίκησης και τοπικών πολιτειακών παραγόντων και φορέων, με αντικείμενο τη διενέργεια συντονισμένων προσπαθειών για την αποκατάσταση της οδικής διασύνδεσης του Μεσολογγίου με τον Γαλατά, έπειτα από τις ζημίες που υπέστη η γέφυρα του Ευήνου στην Παλαιά Ε.Ο. Αντιρρίου-Μεσολογγίου και οι οποίες την έχουν θέσει εκτός λειτουργίας.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκ μέρους του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Πασιόπουλος, οι αντιπρόεδροι Νικόλαος Ρήγας και Χρήστος Κοντούλας και ο υπεύθυνος του Γραφείου Τουριστικής Ανάπτυξης Ιωάννης Χαλαζιάς. Συμμετείχαν, επίσης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γαλατά Ελευθέριος Μπαλωμένος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Περιθωρίου Γεώργιος Δαδάνης και εκπρόσωποι του Περιβαλλοντικού, Φυσιολατρικού, Πολιτιστικού Συλλόγου Οικισμού Κρυονερίου, ενώ τηλεφωνική συμμετοχή είχαν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Ευηνοχωρίου Χρήστος Νασόπουλος και Άνω Βασιλικής Γεώργιος Γεωργούλας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Μεσολογγίου Βασίλειο Λυμπεράκη, με τον οποίο συζητήθηκε η δυνατότητα επέκτασης των δρομολογίων της αστικής συγκοινωνίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των κατοίκων από και προς τον Γαλατά και τα όμορα χωριά, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη συμφώνησαν, πάντως, ότι οριστική λύση στο πρόβλημα μπορεί να δοθεί μόνο με την άμεση εκκίνηση των εργασιών επί της γέφυρας του Ευήνου και την επαναλειτουργία της το ταχύτερο δυνατό.

Συμφωνήθηκε, επίσης, να απευθυνθεί κοινό αίτημα των εμπλεκομένων πλευρών προς τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να τοποθετηθεί μια γέφυρα στρατιωτικού τύπου ως προσωρινό μέτρο μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, σε συνέχεια της σχετικής πρότασης που είχε κάνει η Διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου μέσω επιστολής της (αρ. Πρωτ.  5602/15-12-2021) προς τα Υπουργεία Εσωτερικών, Υποδομών & Μεταφορών και Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση