Στο μικροσκόπιο του Εισαγγελέα οι συνθήκες θανάτου του Μητροπολίτη Κοσμά

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα μπαίνουν οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες πέθανε από κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Αιτωλίας-Ακαρνανίας Κοσμάς.

Ειδικότερα, πρόκειται να διερευνηθεί εάν υπήρχαν καθυστερήσεις που στάθηκαν μοιραίες στην εξέλιξη της υγείας του μακαριστού και εάν άτομα απο το περιβάλλον του διαδραμάτισαν ρόλο στην καθυστέρηση αυτή. Αναμένεται ακόμη να διερευνηθει ο ρόλος ιατρού, απο άλλη περιοχή της χώρας, που φέρεται να έδινε τηλεφωνικές οδηγίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης του εκλιπόντος Μητροπολίτη.

Να σημειωθεί πως δεν η πρώτη εισαγγελική έρευνα σχετικά με την στάση εκκλησιαστικών παραγόντων κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ερευνάται ακόμη η υπόθεση του γνωστού αρνητή – ιεροκήρυκα της Μητρόπολης, διαπρύσιου πολέμιου των εμβολίων, αλλά και η κατάσταση που επικρατούσε σε εκκλησίες, ώς προς τη εφαρμογή των πρωτοκόλλων που είχαν αποφασίσει κυβέρνηση και Ιερά Σύνοδος.

Ερευνα είχε ξεκινήσει και για την εξάπλωση της πανδημίας στην περιοχή το Πάσχα του 2021, χωρίς όμως να είναι γνωστά τα αποτελέσματα της.

ΠΗΓΗ: https://www.agriniopress.gr/sto-mikroskopio-toy-eisaggelea-oi-synthikes-thanatoy-toy-mitropoliti-kosma-video/

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση