Xειροπέδες σε δυο καθηγητές του Αγρινίου για απάτες με ακίνητα

Σοκ στην εκπαιδευτική κοινότητα και μεγάλη εκπληξη στην κοινωνία του Αγρινίου προκαλεί η εμπλοκή δυο γνωστών καθηγητών σε υπόθεση απάτης.

Ένας  «Δάσκαλος» και δυο καθηγητές από το Αγρίνο συνελήφθησαν λίγο πριν διαπράξουν μια απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και «πουλήσουν» ένα οικόπεδο φιλέτο στα νότια προάστια της Αττικής. Όμως δεν είχαν υπολογίσει ότι το παρολίγο θύμα κατάλαβε την απάτη τους και στην αριστοτεχνικά οργανωμένη επιχείρηση σύλληψης τους από τους αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής.

«Εγκέφαλος» της καλοστημένης απάτης φέρεται, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, ένας 57χρονος ο οποίος ήταν γνωστός στην πιάτσα των παρανόμων με το παρατσούκλι «ο Δάσκαλος». Οι συνεργοί του είναι ένα ζευγάρι καθηγητών, ένας φυσικός και η φιλόλογος σύζυγος του, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι, συνολικά, για τρεις περιπτώσεις απάτης. Παρολίγο θύμα ένας γνωστός ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας στη Βόρεια Ελλάδα ο οποίος ενδιαφερόταν να αγοράσει το οικόπεδο που βρίσκεται μια ανάσα από το γκολφ της Γλυφάδας.

Ο «Δάσκαλος» συστήθηκε ως αντιπρόσωπος των ιδιοκτητών του οικοπέδου και έπεισε τον υποψήφιο αγοραστή ότι «θα πουλούσε το οικόπεδο αντι 430.000 ευρώ λόγω ανάγκης». Μάλιστα, για να γίνει πιστευτός παρέδωσε στον υποψήφιο αγοραστή τα απαραίτητα έγγραφα για την πώληση, όπως τίτλο κτήσης, έγγραφα ιδιοκτητών κτλ. «Από την έρευνα μας φαίνεται ότι είχαν βρει τα πραγματικά στοιχεία των ιδιοκτητών μέσω υπηρεσιών όπως Κτηματολόγιο, Υποθηκοφυλάκειο και μάλιστα σχετικά εύκολα. Στη συνέχεια, άλλαξαν μόνο την φωτογραφία της ταυτότητας και προχώρησαν στις διαδικασίες «πώλησης» του οικοπέδου» λέει στη zougla.grαστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση.

Η σπείρα των… «εκπαιδευτικών» φέρεται να ζήτησε 20 χιλιάδες ευρώ για το κλείσιμο της συμφωνίας, άλλες 50 χιλιάδες ευρώ για την σύνταξη προσυμφώνου και τα υπόλοιπα χρήματα θα δίνονταν με την υπογραφή των συμβολαίων. Όμως κάποιες καθυστερήσεις και αναβολές έβαλαν σε υποψίες τον αγοραστή ο οποίος έψαξε και βρήκε τον πραγματικό ιδιοκτήτη του οικοπέδου και όπως διαπίστωσε… δεν πουλούσε την περιουσία του! Τότε απευθύνθηκε στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων και μετά την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί αποφασίστηκε να προσημειωθούν επιταγές και μετρητά και να περιμένουν τους «πωλητές».

Πριν προλάβει κανείς να αντιδράσει οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον «Δάσκαλο» και το ζευγάρι των καθηγητών. Η φιλόλογος φέρεται να υποστήριξε, μιλώντας στους αστυνομικούς, ότι «με δική της εντολή ο σύζυγος της άλλαξε κάποιους κωδικούς στο ΤΑΧΙS ώστε να εκδοθεί πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ». Στο ξενοδοχείο όπου έμενε ο «Δάσκαλος» βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις με ονοματεπώνυμα και ποσά για τα οποία ενημερώθηκαν οι δικαστικοί λειτουργοί. Όσον αφορά στην συνολική οικονομική ζημιά και για τις τρεις υποθέσεις για τις οποίες κατηγορούνται οι «εκπαιδευτικοί» υπολογίζεται σε πάνω από 800 χιλιάδες ευρώ.

H ανακοίνωση της Αστυνομίας 

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες και πλαστογραφίες σε βάρος ιδιοκτητών και υποψήφιων αγοραστών ακινήτων.

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της 12-1-2022 στο κέντρο της Αθήνας, τρία (3) μέλη της (δύο άνδρες και γυναίκα). Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται έτερος ημεδαπός, μέλος της συμμορίας.

Οι δύο (2) άνδρες συνελήφθησαν κατά τη στιγμή που παραλάμβαναν προσημειωμένα χαρτονομίσματα, χρηματικού ποσού που κατέβαλε υποψήφιος αγοραστής οικοπέδου, στον οποίο είχαν παρουσιασθεί ως πληρεξούσιοι του ιδιοκτήτη και πωλητή αυτού. Η εμπλεκόμενη γυναίκα συνελήφθη λίγο αργότερα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, πλαστογραφία μετά χρήσεως και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία, τελεσμένη και σε απόπειρα, με το επιδιωκόμενο περιουσιακό όφελος να υπερβαίνει τις -120.000- ευρώ, κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση της Νομοθεσίας περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και περί παράνομης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2021, προσέγγιζαν υποψήφιους αγοραστές ακινήτων και τους συστήνονταν ως πληρεξούσιοι ή μεσολαβητές των ιδιοκτητών οικοπέδων-ακινήτων, επιδεικνύοντας πλαστά δελτία ταυτότητας με τα στοιχεία των πραγματικών ιδιοκτητών.

Αφού συμφωνούσαν στην αγοραπωλησία με τους αγοραστές, τους προέτρεπαν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη σύνταξη συμβολαίου αγοραπωλησίας ενώπιον συμβολαιογράφου, ακολουθώντας τα πραγματικά στάδια μιας μεταβίβασης.

Αφού εξαπατούσαν τους αγοραστές ότι όλα είναι νόμιμα, τους ζητούσαν προκαταβολή συμφωνίας, προσύμφωνο και τελικό συμβόλαιο, εισπράττοντας από αυτούς τα αντίστοιχα ποσά είτε σε μετρητά, είτε με μεταφορά σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τραπεζικές κάρτες, έγγραφα και χειρόγραφες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων απάτης συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ: zougla.gr 

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση