Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης κατοίκων Γαλατά

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022 Γενική Συνέλευση των κατοίκων της Κοινότητας Γαλατά, με θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η κατάρρευση των γεφυρών του Ευήνου. Στη Γενική Συνέλευση παρέστησαν o Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οι Δήμαρχοι Ναυπάκτου και Μεσολογγίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι των δυο Δήμων, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Μεσολογγίου, Γαλατά, Ευηνοχωρίου και Περιθωρίου, καθώς και εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου και του Τεχνικού Επιμελητηρίου.
Στη Συνέλευση κυριάρχησε ο θυμός των κατοίκων για την απουσία ενημέρωσής τους περί του τρόπου αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιούργησε η κατάρρευση των γεφυρών, η οργή τους για τον κοινωνικό τους αποκλεισμό, που οφείλεται στην παντελή απουσία συγκοινωνίας, η αγωνία τους για το μέλλον της περιοχής, καθώς και ο φόβος τους για την πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος ή δυστυχήματος στους χρήστες της ετοιμόρροπης γέφυρας και στους διερχόμενους με τα μηχανήματά τους το ορμητικό ποτάμι.
Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:

  1. Απευθύνει έκκληση στους μαθητές να μη διέρχονται πεζοί από την ετοιμόρροπη γέφυρα, επειδή υπάρχει πιθανότητα ανά πάσα στιγμή αυτή να καταρρεύσει και να προκληθεί δυστύχημα.
  2. Απευθύνει έκκληση στους αγρότες, που έχουν τα κτήματά τους κατά μήκος της κοίτης του Ευήνου, να μην διέρχονται με τα μηχανήματά τους μέσα από το ποτάμι, γιατί η διέλευσή τους εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ατυχήματος ή δυστυχήματος.
  3. Απευθύνει έκκληση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να μεριμνήσουν άμεσα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε στους κατοίκους των όμορων Κοινοτήτων η κατάρρευση των γεφυρών του Ευήνου. Κυρίως, να μεριμνήσουν για:
     την έγκαιρη και απρόσκοπτη μετάβαση των μαθητών στα Σχολεία τους και την επιστροφή στα σπίτια τους,
     την τακτική αστική συγκοινωνιακή σύνδεση με το Μεσολόγγι,
     τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων της διαμορφωθείσας κατάστασης στη νέα καλλιεργητική περίοδο,
     τον περιορισμό της οικονομικής καταστροφής των επιχειρηματιών των Κοινοτήτων Γαλατά και Περιθωρίου, τόσο εκείνων που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά μέσα στα χωριά, όσο και αυτών που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα στο παραλιακό μέτωπο.
     Να εξεταστεί το ενδεχόμενο άμεσης επίλυσης του προβλήματος με την τοποθέτηση σιδερένιας γέφυρας τύπου Μπέλεϋ ή με την επιδιόρθωση της σιδηροδρομικής γέφυρας.
  4. Απευθύνει έκκληση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών να μεριμνήσουν το συντομότερο δυνατό για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος με την επισκευή της υπάρχουσας οδικής γέφυρας ή με την κατασκευή νέας, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.
    Γαλατάς, 30 Ιανουαρίου 2022

Πηγή: Galata news

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση