Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα 11,7% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Σταθερή άνοδος για το ΚΙΝΑΛ

Δημοσκόπηση: Νέα έρευνα της Opinion Poll για λογαριασμό ιστοσελίδας, στην οποία η κυβέρνηση διατηρεί τις δυνάμεις της απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση και πιστοποιείται η ανοδική πορεία του Κινήματος Αλλαγής.

Νέα πανελλαδική έρευνα διεξήγαγε η Opinion Poll, για λογαριασμό της ιστοσελίδας «To Manifesto», με τα ευρήματα να δείχνουν τις πολιτικές τάσεις που επικρατούν στην κοινωνία το τελευταίο διάστημα. Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να έχει διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το Κίνημα Αλλαγής ενισχύει τα ποσοστά του, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου.

Από εκεί και πέρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να θεωρείται καταλληλότερος συγκεντρώνοντας 35,8%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είναι στο 16,4% και ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται στο 6%.

Ένα από τα σημαντικά ευρήματα της έρευνας αφορά στον χρόνο των επόμενων εκλογών. Η πλειοψηφία των πολιτών, συγκεκριμένα 63,3%, δηλώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία ενώ ένα 30,2% επιθυμεί άμεση προσφυγή στις κάλπες. Όπως είναι λογικό, στο ποσοστό αυτό οι περισσότεροι είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατά των πρόωρων εκλογών τάσσονται οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας.

Για το ενδεχόμενο κυβερνητικών συνεργασιών, το 24,2% των ερωτηθέντων εμφανίστηκε αρνητικό ενώ ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που προκύπτουν αναφορικά με την πρόθεση ψήφου. Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 31,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,6% με το Κίνημα Αλλαγής να συνεχίζει σε ανοδική τροχιά έχοντας την προτίμηση του 14,2%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7%, η Ελληνική Λύση με 4%, το Μέρα25 με 2,6% και τα υπόλοιπα κόμματα.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο καταλληλότερος για τη θέση για το 35,8% των ερωτηθέντων, με το 32,6% να απαντά «κανένας». Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 16,4%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 6% και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί με ποσοστά που δεν ξεπερνούν το 2%.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας της Opinion Poll

Πηγή: Tomanifesto.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση