Συνελήφθη ο Μένιος Φουρθιώτης

Συνελήφθη ο Μενιος Φουρθιώτης, καθώς παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

Συνελήφθη ο Μενιος Φουρθιώτης διότι παραβίασε περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί με την αποφυλάκισή του για την υπόθεση των πυροβολισμών έξω από το σπίτι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκδόθηκε βούλευμα για νέα προφυλάκισή του, καθώς δεν εμφανιζόταν όπως όφειλε, στο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές το μήνα.

Οι όροι που είχαν επιβληθεί στον Μένιο Φουρθιώτη τον περασμένο Οκτώβριο κατά την αποφυλάκισή του, ήταν η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η υποχρεωτική εμφάνιση τρεις φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, η απαγόρευση των τηλεοπτικών εμφανίσεων, καθώς και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ.

Για την υπόθεση των επιθέσεων σε βάρος του ο Μένιος Φουρθιώτης είχε αρχικά συλληφθεί και εν συνεχεία προφυλακισθεί τον περασμένο Απρίλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μένιος Φουρθιώτης είχε κριθεί προφυλακιστέος ως ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων μετά τις σε βάρος του κατηγορίες για

  • Σύσταση συμμορίας
  • Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στην διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία
  • Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία
  • Ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία
  • Ηθική αυτουργία στην Προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας
  • Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά
  • Απόπειρα εκβίασης
  • Ψευδής καταγγελία
  • Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος

Ο Φουρθιώτης είχε προσαχθεί στα τέλη του περασμένου Απριλίου, στο πλαίσιο των ερευνών μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, σύμφωνα με τις οποίες ο τηλεπαρουσιαστής εμπλέκεται σε “συμβόλαιο θανάτου” εναντίον του, όπως επίσης και για το περιστατικό πυροβολισμών από αγνώστους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα στη Νέα Ερυθραία κατά αστυνομικών της ΔΙΑΣ, αλλά και το περιστατικό με πυροβολισμούς στο σπίτι του στον Διόνυσο.

Τελικά στον γνωστό παρουσιαστή, αποδόθηκε σωρεία αδικημάτων, δύο με τη μορφή κακουργήματος, καθώς και άλλα επτά πλημμελήματα, μεταξύ αυτών η σύσταση συμμορίας, η ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στην διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και η ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία, όλα σχετιζόμενα με τις επιθέσεις έξω από το σπίτι του.

Ο Μένιος Φουρθιώτης είχε αρνηθεί τις κατηγορίες που τον ενέπλεκαν ως ηθικό αυτουργό σε δύο επιθέσεις σε βάρος της οικείας του στο Διόνυσο, υποστηρίζοντας πως προσέλαβε τους δύο συγκατηγορουμένους του για φύλαξη, σε χρονικό διάστημα μετά την επίθεση σε βάρος των αστυνομικών στη Νέα Ερυθραίας. “Εγώ πραγματικά δεν έχω καταλάβει ποιος είναι ο λόγος που με έχουν εμπλέξει σε αυτό το κομμάτι” είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για σεσημασμένους, γνώριμους στην Ασφάλεια για εκβιασμούς. Οι ίδιοι “κάηκαν” από τα γενετικά υλικά που άφησαν στον σάκο που εγκατέλειψαν στο σημείο των πυροβολισμών εναντίον αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Νέα Ερυθραία, αλλά και από την βαλλιστική ταυτοποίηση των καλύκων του καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν τόσο σε αυτό το περιστατικό όσο και στην ισχυριζόμενη από τον Φουρθιώτη “επίθεση” έξω από το σπίτι του στον Διόνυσο.

ΠΗΓΗ: news247.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση