ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ

  EΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ                                   ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ

Αξιότιμε Κύριε Περιφερειάρχα,

Τους τελευταίους μήνες γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς Αύξησης των Τιμών της Ενέργειας και όχι μόνο.

Μια αύξηση η οποία συμπαρασύρει τα περισσότερα καθημερινά αγαθά, σε έναν αγώνα αυξήσεων που από ότι φαίνεται θα έχει διάρκεια.

Οι πολίτες αγωνιούν για τις καθημερινές τους ανάγκες.

Για το πόσο θα έρθει η ΔΕΗ και το φυσικό αέριο, για τις συνεχείς ανατιμήσεις στα τρόφιμα, για το αν θα μπορέσουν να προμηθευτούν πετρέλαιο για το σπίτι ή την επιχείρηση, ή να βάλουν καύσιμο στο αυτοκίνητο.

Η χονδρεμπορική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας διαμορφώθηκε στα 235 ευρώ/ΜWh, τον Ιανουάριο που μας πέρασε, με μία μέση τιμή έως σήμερα πάνω από τα 200 ευρώ/ΜWh, με αποτέλεσμα να παραμένει σχεδόν  4 φορές ακριβότερη από τη μέση τιμή του 2020.

Η περίφημη Ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος έχει δημιουργήσει τεράστια ερωτηματικά στον απλό πολίτη για τα χρήματα που καλείται να πληρώσει, ποσό το οποίο σε καμία περίπτωση δεν αντισταθμίζεται από τις επιδοτήσεις του κεντρικού κράτους, οι οποίες υπολείπονται κατά πολύ.

Χρειάζονται γενναίες παρεμβάσεις, σε μία Χώρα που υποτίθεται ότι η `Διείσδυση` των Ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας θα λειτουργούσε καταλυτικά στο Ενεργειακό κόστος.

Δεν μπορεί η αρωγή του κράτους στα νοικοκυρά να έχει <ταβάνι> στις 300kw/ μήνα , όταν μία μέση οικογένεια καταναλώνει τουλάχιστον τις διπλάσιες.

Δεν γίνεται η επιχείρηση να καλείται να πληρώσει διπλάσιους και τριπλάσιους λογαριασμούς ρεύματος για ιδίες ανάγκες  της παραγωγής της και να μην υπάρχει ένα σαφές σχέδιο επιδότησης των αναγκών της.

Δεν νοείται  ο αγρότης να αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της καλλιέργειας του  και να μην υπάρχει ένα σχεδιασμός δομημένος σε πραγματικά κριτήρια.

Κύριε Περιφερειάρχα,

  • Ποια είναι η στάση της Περιφερειακή Αρχή επί του Θέματος?
  • Πως σκοπεύετε να διαχειρισθείτε την Ενεργειακή Κρίση που μαστίζει την περιφέρειά μας, με άμεσες πράξεις?
  • Ποιες είναι οι ενέργειές σας, από τις αρχές του Χειμώνα που ξεκίνησε το <ράλι> των ανατιμήσεων?
  • Πρέπει να καθορίσετε Κριτήρια  προστασίας των πολιτών?
  • Πρέπει το Αρμόδιο Υπουργείο να καθορίσει αντικειμενικούς Όρους για την Προστασία των Επιχειρήσεων, του πρωτογενούς τομέα και των νοικοκυριών?

Με εκτίμηση

ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                                                                                                       ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π                                                                                                                 ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π                                                                                                                                                                                                        ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ      

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση