ΟΠΑΠ: Στους Τσέχους της Allwyn πέρασε το ποσοστό Μελισσανίδη

Ο όμιλος Allwyn, η εμπορική επωνυμία που αξιοποιεί για όλο τον όμιλο η SAZKA Entertainment AG,  έναντι 327,4 εκατ. ευρώ απέκτησε τη συμμετοχή της Yeonama Holdings, συμφερόντων της οικογένειας Μελισσανίδη, στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΠΑΠ. Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας η Allwyn του Τσέχου επιχειρηματία Κάρελ Κομάρεκ κατέχει πλέον το 48,1% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ.

Όπως έγινε χθες γνωστό, η Allwyn απέκτησε το υπόλοιπο μειοψηφικό μερίδιο στη SAZKA Delta AIF Variable Investment Company, μέσω της οποίας η Allwyn διακρατεί τμήμα του μεριδίου της στον ΟΠΑΠ.

Η Allwyn ανακοίνωσε πως η συμφωνία διαμορφώνει premium άνω του 10% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της μετοχής του ΟΠΑΠ στο Χρηματιστήριο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρείας

Η Allwyn Entertainment, η εμπορική επωνυμία που αξιοποιεί για όλο τον όμιλο η SAZKA Entertainment AG (“Allwyn”) ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Yeonama Holdings Co. Limited για την αγορά της υπόλοιπης μειοψηφικής συμμετοχής στη SAZKA Delta AIF Variable Investment Company Ltd («SAZKA Delta»), μια οντότητα μέσω της οποίας η Allwyn κατέχει μέρος της συμμετοχής της στην ΟΠΑΠ Α.Ε. («ΟΠΑΠ»), έναντι τιμήματος 327,4 εκατ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα, το οικονομικό ενδιαφέρον της Allwyn για τον ΟΠΑΠ θα αυξηθεί από 41,2% σε 48,1%.

Λαμβάνοντας υπόψη τον καθαρό δανεισμό και το κεφάλαιο κίνησης της SAZKA Delta, η συναλλαγή συνεπάγεται υπερτίμημα άνω του 10% επί της τρέχουσας τιμής του μεριδίου αγοράς του ΟΠΑΠ. Η τιμή αγοράς θα χρηματοδοτηθεί με μετρητά από τον ισολογισμό, συμπεριλαμβανομένων των μετρητών που συγκεντρώθηκαν από την πρόσφατη έκδοση ομολόγου 600 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τις μετοχικές αλλαγές ο διευθύνων σύμβουλος της Allwyn, Robert Chvatal, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Η απόκτηση του υπόλοιπου μειοψηφικού μεριδίου στη SAZKA Delta είναι ένα σημαντικό βήμα για την Allwyn, με το οποίο συνεχίζεται η μακροπρόθεσμη στρατηγική αύξησης μεριδίων στις επιχειρήσεις μας. Η συγκεκριμένη πράξη ολοκληρώνει μία σειρά συναλλαγών μέσω των οποίων έχουμε αγοράσει τα μερίδια άλλων μετόχων στη SAZKA Delta τα τελευταία τρία χρόνια. Μέσω της επιλογής μας να λαμβάνουμε τα μερίσματα του ΟΠΑΠ  ως επανεπένδυση σε μετοχές καθώς και με αγορές από την ελεύθερη διασπορά, έχουμε αυξήσει το μερίδιό μας στον ΟΠΑΠ από 23,7% το 2018 στο 48,1% σήμερα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την πρόσφατη επίδοση του ΟΠΑΠ και ενθουσιασμένοι για τις ευκαιρίες που οδηγούν σε μελλοντική του ανάπτυξη».

Να σημειωθεί πως η αγορά της συμμετοχής θα καλυφθεί με διαθέσιμα μετρητά, συμπεριλαμβανομένων των διαθεσίμων που αντλήθηκαν από την πρόσφατη έκδοση ομολόγων ύψους 600 εκατ. ευρώ της Allwyn.

Τέλος, να αναφέρουμε πως η Yeonama Holdings, όπως αναφέρεται στα τελευταία ενημερωτικά δελτία του ΟΠΑΠ ελέγχεται από τον Γ. Μελισσανίδη.

ΠΗΓΗ: powergame.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση