Πώς οργανώθηκε η αστυνομική επιχείρηση για τον δράστη του εγκλήματος στην Ανδραβίδα

Η επιχείρηση οργανώθηκε από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγο Απόστολο Μαρτζάκλη, ο οποίος είχε και τον συντονισμό της. Το επιχειρησιακό πεδίο περιλάμβανε την Αχαΐα και την Ηλεία.

Από τα διοικητικά όρια των δύο περιφερειακών ενοτήτων, με αφετηρία την Ηλεία, ξεκίνησε η διακριτική παρακολούθηση του μπλε αγροτικού αυτοκινήτου του 60χρονου δράστη του στυγερού εγκλήματος που στέρησε τη ζωή του ανδρόγυνου και των δύο παιδιών τους. Η Ελληνική Αστυνομία ακολούθησε την οδική διαδρομή του 60χρονου και στην Αχαΐα μέσω της νέας εθνικής οδού Πατρών-Πύργου αλλά και στην παλαιά εθνική οδό, προκειμένου οι αστυνομικοί να μην το χάσουν από τα μάτια τους.

Το αυτοκίνητο του δράστη συνέχισε την πορεία του στη νέα εθνική οδό και μέσω της περιμετρικής οδού της Πάτρας έφτασε μέχρι τη συμβολή Ελευθερίου Βενιζέλου με την Πατρών – Κλάους. Εκεί επιλέχθηκε από τον συντονιστή της επιχείρησης Απ. Μαρτζάκλη και τους συνεργάτες του να στηθεί το μπλόκο στο αγροτικό αυτοκίνητο του 60χρονου, με ιδιαίτερη προσοχή για λόγους ασφαλείας των αστυνομικών και των διερχομένων. Το αυτοκίνητο μπλόκαραν συνολικά τέσσερα οχήματα της Αστυνομίας με τη συνδρομή μοτοσικλετιστών της ομάδας «ΔΙΑΣ». Τα κατάφεραν χωρίς να συναντήσουν αντίσταση από τον δράστη.

Στη συνέχεια ο 60χρονος μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας όπου κρατήθηκε μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες που τον παρέλαβαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου για να τον μεταφέρουν στην υπηρεσία τους (που χειρίζεται την εγκληματική υπόθεση). Την ίδια ώρα στην Πάτρα συνεχιζόταν η εξονυχιστική έρευνα στο αυτοκίνητό του από εξειδικευμένα στελέχη του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών.

Μετά από λίγες ώρες ο δράστης ομολόγησε την πράξη του…

Πηγή: ertnews.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση